agri2

Agrineuvos - karttaohjelma

Karttaohjelman avulla pystyt hyödyntämään ja muokkaamaan tilan kartta-aineistoja viljelysuunnittelussa ja tukihakemusten täytössä. Jaettaessa peruslohkoja useammiksi kasvulohkoiksi on tärkeää tietää kasvulohkojen pinta-alat. Voit myös tulostaa karttoja ja käyttää niitä käytännön viljelytöissä apuna.

 

 

Karttojen hankinta

MAVI on muuttanut kartta-aineistojen noutoon liittyvää rajapintaa vuonna 2013. Oman tilan kartta-aineistoa ei enää voi ladata vektorimuotoisena VIPU-palvelusta kuten aikaisemmin. Agrineuvokseen rakennetaan uuden rajapinnan mukainen karttojen nouto ja se tulee käyttöön kesällä 2014. Samalla karttamoottori vaihtuu AgriSmartissa käytettävään malliin, jossa hyödynnetään Maanmittauslaitoksen kartta-aineistoja.

Mikäli sinulla on käytettävissä aikaisemmin VIPU-palvelusta noudettuja karttatiedostoja (xml tai gml) niin voit edelleen hyödyntää niitä Agrineuvoksen nykyisessä karttaohjelmassa. Karttaohjelma avaa tallennetun xml-tiedoston ja näyttää tilan peruslohkot ruudulla. Voit piirtää kunkin vuoden kasvulohkot tarkasti ja tallentaa ne vuotuisiksi viljelykartoiksi.

Käyttövinkki: Monimuotoisuuskohteet ja viljavuusnäytteiden paikat voi merkitä kartalle ja tulostaa muistiinpanoihin!