agri2

Karttatoiminnot AgriSmart Pilvipalvelussa

AgriSmart Pilvipalvelun kautta saat käyttöösi maanmittauslaitoksen laadukkaat maasto- ja peruskartat sekä ilmakuvat. Niiden avulla työalueiden ja kasvulohkojen hallitseminen helpottuu. Kartat kulkevat aina matkassa mobiililaitteessa. Agrineuvoksessa karttanäkymä aukeaa omaksi välilehdekseen, kun olet asettanut AgriSmart tunnukset paikalleen (päivitys 1/2015 alkaen).

 

 

Karttojen hankinta

AgriSmart sovelluksessa on toiminto Hae lohkot VIPU-palvelusta. Kirjautumalla pankkitunnuksilla voit ladata kaikki ne kartta-aineistot, joihin sinulla on sähköisen asioinnin käyttövaltuutus Vipussa. Lohkojen väritys symbolisoi omat ja asiakkaiden pellot erottuviksi ja helposti tavoitettaviksi.

Karttapohjalle voit tehdä muistiinpanoja (liittymät, esteet, kivet, hukkakaurapesäkkeet ym.) joko hiirellä osoittamalla tai paikan päällä gps-sijaintitietoa hyödyntäen.

Mikäli käytössäsi on Ajoneuvoseuranta näet laitteiden sijainnin ja kulkusuunnan reaaliajassa mobiililaitteeltasi.

 

Kevään 2015 tukihaussa MAVI ei ota vastaan ulkopuolista geometriaa kasvulohkojen sijaintitietona. Voit kuitenkin hyödyntää AgriSmartin  karttatoimintoja selvittääksesi kasvulohkojen todelliset pinta-alat valmiiksi ennen kevään tukihakua. Jaettujen peruslohkojen kasvulohkot on joka tapauksessa piirrettävä tukihaun yhteydessä VIPU-palvelun omalla karttatoiminnolla.