Ajankohtaista Agrineuvos-käyttäjille 2/2015

Uuden ohjelmakauden muutokset Agrineuvoksessa

Tulevan viljelykauden suunnittelua voi alustavasti tehdä käytössä olevalla toimitusversiolla (2014.11). Ravinnetarpeen perustuessa uusiin normeihin on syytä varautua tarkistamaan ja laskemaan ravinnetarpeet uudelleen uuden ohjelmaversion julkaisun jälkeen.

Merkittäviä muutoksia on tapahtumassa mm. seuraavissa tapauksissa:
– karjanlannan käyttömahdollisuudet korkeimmissa viljavuusluokissa tiukentuu
– typpitasot määräytyy jatkossa maanäytteen multavuuden perusteella
– kasvulohkojen pinta-alat määräytyvät Vipu-palveluun piirrettyjen kasvulohkojen mukaan

Uuden tukikauden tukihakupäivitys Agrineuvoksesta julkaistaan mahdollisimman pian asioiden varmistuttua. Aikaisintaan uusi versio julkaistaan maaliskuun lopussa.

Huom: Uudelle tukikaudelle tarvitset 2015 vuoden version Agrineuvoksesta. Mikäli sinulla on huoltosopimus voimassa, saat tarvittavan päivityksen automaattisesti.

Agrineuvoksen perus- ja plus-versiot yhdistyvät

Uuden ohjelmakauden myötä vaatimukset viljelysuunnittelulle ja lohkokirjanpidolle muuttuvat merkittävästi. Ympäristösitoumuksen tilatason toimenpiteet muuttuvat enemmän lohkokohtaisiksi. Näistä tekijöistä johtuen, ja jotta kaikki asiakkaat voivat hyödyntää Agrineuvosta joustavasti, kaikki toiminnallisuudet sisältyvät jatkossa Agrineuvoksen jokaiseen jakeluversioon.

Agrineuvoksen karttaohjelman (Kustaa) ylläpito lakkaa

Viljelijän lohkogeometrian ylläpito on vuosien varrella siirtynyt Vipu-palveluun ja tästä johtuen aika on osittain ajanut Kustaa-karttaohjelman ohi. Lisäksi paikkatiedon yhteiskäytön kysyntä on kasvanut jatkuvasti.

AgriSmart Pilvipalveluun saat lohkorajat suoraan Vipu-palvelusta. Karttanäkymässä on käytettävissä Maanmittauslaitoksen laadukkaat ilmakuvat, maasto- ja peruskartat. Niiden avulla työalueiden ja kasvulohkojen hallitseminen helpottuu. Kartat kulkevat aina matkassa mobiililaitteessa ja pystyt jakamaan lohkorajat esimerkiksi urakoitsijalle.

AgriSmart karttanäkymä integroituu tulevassa Agrineuvoksen versiossa omaksi välilehdekseen, kun olet asettanut hankkimasi AgriSmart-tunnukset paikalleen.

Webinaarit

Tulemme järjestämään Agrineuvoksesta ja AgriSmartista webinaareja pitkin kevättä. Aikatauluista ja aiheista tulemme tiedottamaan erikseen nettisivuillamme, sosiaalisessa mediassa ja sähköpostitse.

AgriSmart-pilvipalvelu

Agrineuvoksen viljelysuunnitelma on mahdollista saada mobiilisti käyttöön AgriSmartin avulla. AgriSmartiin pääset tutustumaan videoiden kautta:
AgriSmart-videot

AgriSmart maksaa 48 euroa(alv 0%) per käyttäjä per vuosi. AgriSmartin voit tilata Suonentiedon myynnistä: , 017-2642642

Terveisin,
Suonentieto Oy / Neuvonta
http://www.suonentieto.fi