Helpota arkeasi sähköisellä laskujen käsittelyllä

Pyydä tarjous

Mitä tuo tarkoittaa käytännössä? Koskettaako otsikon toteamus minua?

Nämä ovat kysymyksiä, jotka voivat putkahtaa mieleen ensireaktiona. Tosiasia on, että monella yrittäjällä ja maatilayrittäjällä onkin laskuliikennettä (niin tulevaa kuin lähtevää) enemmän kuin on itse edes hahmottanut. Yhtä lailla monella varsinkin ostolaskuja tulee monella eri tavalla; paperilaskuina postilaatikkoon, sähköpostitse pdf-liitteinä ja joillakin vieläpä pankin kautta verkkolaskuaineistoina. Tällaisessa tilanteessa on vaarana, että jokin lasku jää huomaamatta tai se ei löydä perille eräpäivään mennessä. Laskuja saatetaan maksaa useampaan otteeseen, josta aiheutuu turhia kuluja. Puhumattakaan laskun hukkumisen aiheuttamista maksumuistutuksista ja niihin liittyvistä ylimääräisistä kuluista. Vastaavasti taas myyntilaskujen vastaanottajat yhä useammin toivovat tai jopa vaativat laskut verkkolaskuina.

 

Asiakkaamme palautetta verkkolaskupalvelun käyttöönotosta:

Juttelin taannoin asiakkaani Eevamari Rauhamäen kanssa verkkolaskupalvelun käyttöönotosta ja hän tilasikin sen tilitoimistonsa kautta ostoreskontran ja laskutus/myyntireskontran lisukkeeksi. Eevamari kertoi puhelussa, että hänellä on käytännössä pari päivää viikossa käytettävissä kolmen yrityksen ostolaskujen käsittelyyn sekä myyntilaskujen tekemiseen. Aiemmin ostolaskuja vastaanotettiin pdf-liitteinä, paperisina ja verkkolaskuaineistoina. Ja myyntilaskuissa oli myös useampi kanava laskujen lähettämisessä. Soittaessani myöhemmin käyttökokemuksia Eevamarin kommentti oli hyvin yksiselitteinen: stressi on jäänyt pois, koska ostolaskut tulevat yhdestä kanavasta sisään ja myyntilaskut lähtevät ulos. Lisäksi kassan hallinta helpottui.

Tässä Eevamarin kommentti suorana lainauksena:

”Siirtyminen sähköiseen ostoreskontraan helpottaa ostolaskujen hallintaa ja käsittelyä, että ne tulevat kerralla samaan paikkaan eikä niitä tarvitse kerätä eri kanavista. Taloushallintoa on helpompi hallita ja se pysyy reaaliaikaisena.”

Apix-laskunvälityspalvelun käyttöönotto osto- ja myyntilaskujen vastaanottamiseen ja lähettämiseen Maatalousneuvoksessa tai Balanssissa on nopeaa ja helppoa; kysy tästä lisätietoa ja opastusta myynnistämme!