Suonentieto - Keitä me olemme

Kimmo Vepsäläinen - järjestelmäasiantuntija

Kimmo

KIMMO VEPSÄLÄINEN

Järjestelmäasiantuntija

Onko meillä töissä suomen ainoa luomutilaa ylläpitävä koodari? – Järjestelmäasiantuntijamme Kimmo

”Vielä on kesää jäljellä” toistelee Mamba, kun meidän järjestelmäasiantuntijamme Kimmo kaartaa toimiston pihalle punaisessa pakettiautossaan. Syksy on saapunut ja työt maatilalla vähentyneet huomattavasti.

Kuka?

  • Olen Kimmo Vepsäläinen, järjestelmäasiantuntija Suonentiedolla, jonka tehtävänä on vastata IT-järjestelmien kehittämisestä ja ylläpidosta. Työvuosia on täällä kerrytetty vuodesta 2007 alkaen.
  • Päivät kuluvat monenlaisien tehtävien ympärillä, joista tavallisimmat on IT-järjestelmien ja laitteiden toiminnan valvonta ja ylläpitotehtävät, sekä uusien järjestelmien kehittäminen. Välillä työpöydän ääressä jopa koodataan, vaikka työpöytiä onkin kaksi: pääkonttori kotona ja toinen konttorilla Kuopiossa.

Työn motivaattorina toimii vahvasti haasteet, joita jatkuvasti muuttuva IT-ala tuo tullessaan.

  • Koen, että minulla on mahdollisuus olla kehittämässä monia eri osa-alueita tukevia toimintoja ja se tarjoaa vaihtelevan ja monipuolisen työkentän. Loistavan työporukan kanssa ei tylsiä hetkiä ole
Kimmo

Yrityksenä me olemme melko pieni ja pitkäikäinen, täällä on taustalla ihan oikeat ihmiset tekemässä töitä palvellakseen asiakkaita paremmin ja asiakkaiden tyytyväisyys on meille kaikille tärkeää.

K. VEPSÄLÄINEN

Pitkä työhistoria on pitänyt sisällään monta muutosta ja yrityksen kasvutarinaa on ollut ilo seurata.

  • Aloitin ohjelmistokehittäjänä, mutta uran käännekohta oli ottaa vastuu yrityksen IT-puolesta ja samassa yhteydessä tehtiin vielä laajamittainen järjestelmäuudistus. Silloin hypättiin suoraan suurella loikalla syvään päähän, mutta hyvinhän tuosta selvittiin!
  • Yrityksenä me olemme melko pieni ja pitkäikäinen, täällä on taustalla ihan oikeat ihmiset tekemässä töitä palvellakseen asiakkaita paremmin ja asiakkaiden tyytyväisyys on meille kaikille tärkeää. Meidät tunnetaan taloushallinnon tuotteista sekä viljelysuunnitteluohjelmasta, mutta olemme olleet myös aktiivisesti mukana erilaisissa täsmäviljelyn kehittämiseen tähtäävissä tutkimusprojekteissa.

Vapaalla Kimmon ei tarvitse miettiä, mihin tuntinsa laittaa, sillä hän pyörittää lisäksi luomutilaa.

  • Minulla on vapaaehtoinen pakkotyölaitos mallia rapistuva pientila, niin sieltähän sitä puuhaa löytää vapaa-ajalle erilaisten ruosteisten romujen rassaamisen muodossa. Lisäksi tulee urheiltua monin eri tavoin ja uusimpana aluevaltauksena tuli hommattua kajakki ja melontareissukuvia on kertynyt paljon kesän aikana.
Image

Miksi Suonentieto on hyvä työpaikka?

  • Meillä jokaisen työntekijän ääni on tärkeä ja haluamme tarjota jokaiselle mahdollisuuden kehittyä ja kehittää yrityksemme toimintaa kohti tulevaisuutta. Meillä on hyvä yhteishenki ja työtehtävissäkään ei pääse pitkästymään. Jokainen löytää varmasti meillä oman paikkansa.
  • Tulevaisuudessa tulemme tarjoamaan uudenlaisia haasteita ja ne suurimmat sankariteot tehdään aina haasteita voitettaessa. Tietojenkäsittelyn luonne on muuttunut suuresti viimeisten kymmenen vuoden sisällä ja murros jatkuu kiihtyen tulevaisuudessa. Paikkariippumattomuus, pilvipalvelut ja asiakkaiden arkipäivän uudet tarpeet tulevat luonnollisesti vaikuttamaan myös meidän tuotteisiimme.