Maatalouden vuoden 2017 tilinpäätöksessä huomioitavaa

Juha HartikainenYleinen

Lataa Adobe Acrobat Kirjaudu Vapsaan

 

Vaikka muutoksia vuoden 2017 tilinpäätökseen ei verottajan puolesta ole tapahtunutkaan, on hyvä palauttaa mieleen muutama työjärjestykseen liittyvä seikka.

Muista nämä

Asenna uusin versio Maatalousneuvos2017-ohjelmasta. Vuoden 2017 maatalouden ja metsätalouden verotilinpäätökset ja verolomakkeet olemme toteuttaneet vain uuteen Maatalousneuvos 2017-ohjelmaan. Huoltosopimusasiakkaille automaattinen päivityspalvelu tarjoaa päivitystä automaattisesti. Lataa ja asenna aina viimeisin päivitys!

Lue Minut -tiedote sisältää tärkeää tietoa. Löydät sen ohjelman päänäkymän valikkoriviltä kohdasta Ohje > Lue Minut.

Kirjaa kaikki tositteet. Esimerkiksi metsänhoitoyhdistyksen jäsenmaksu kirjataan tilille 6585. Muut maatalouden menot 24% on 6199.

Käy maatalouden tilinpäätös läpi huolellisesti välilehdittäin vasemmalta oikealle. Tee samoin metsätilinpäätöksen osalta. Käytä veronlaskentamoduulia varmistaaksesi edullisimmat ratkaisut.

Tulosta verolomakkeet tai lähetä ne sähköisesti. Tulostuksessa on käytettävä Adobe Acrobat Reader-ohjelmaa. Uusien käyttöjärjestelmien yhteydessä asentuvat Adobe Export tai Adobe Touch eivät tulosta lomakkeille kaikkea tarvittavaa tietoa!

Oma vero arvonlisäverojen tiedoista (alv-ilmoitus) ja energiatuotteiden valmisteveron palautushakemuksen voit laatia ja lähettää suoraan ohjelmasta sähköisesti. Lähettäminen tapahtuu samassa Ilmoitin.fi portaalissa kuin verolomakkeetkin.

Vapsa on Suonentiedon asiakkaiden verkkoasiointipalvelu. Käyttäjätunnuksena on oma asiakasnumerosi ja salasanana ensimmäisellä kirjautumiskerralla nettisalasanasi. Nämä löydät lisenssikaavakkeestasi. Jatkossa käytät itse luomaasi salasanaa kirjautumisessa.

Vapsasta voit ladata ohjelmien asennuspaketit ja voit tarkastaa vaikkapa päivitysavaimesi. Vapsasta löydät ohjeita ohjelmien käyttöön sekä keskustelupalstan, jossa vastauksia asiakkaita askarruttaneisiin kysymyksiin.

Ohje PDF-dokumenttien oletusohjelman vaihdosta