Suonentieto – Asiakastarinat

Asiakastarinat – Maatalous

Image

Eevamari ja Henri Rauhamäki

Eevamari ja Henri Rauhamäki ovat maaseutuyrittäjiä Hollolasta. Myllyvehnää, suurimokauraa sekä mallas- ja entsyymiohraa viljelevän pariskunnan talouden kivijalka muodostuu myös muusta yritystoiminnasta. Henri tekee lähialueella koneurakointia ja maanrakennusta ja Eevamari toimii fysioterapeuttina omassa yrityksessään. Kun pariskunta siirtyi käyttämään Suonentiedon Maatalousneuvos -ohjelmistoa, jossa laskut voidaan lähettää Apixin kautta, aikaa alkoi jäädä enemmän myös perheelle.

Kiireisen perheen arjesta huolehtiva Eevamari hoitaa myös perheen talousasioita. Hän kaipasi niihin kuluttamaansa aikaan tehokkuutta ja siirtyi Suonentiedon Maatalousneuvos -ohjelmiston käyttämiseen tilitoimiston ehdotuksesta. Aikaisemmin Eevamari lähetti jo verkkolaskuja verkkopankista osalle asiakkaistaan, mutta käytäntö oli työläs ja hän joutui käytännössä tekemään laskut kahteen kertaan – ensin excelissä ja vielä uudestaan verkkopankissa.

Image

Aila Riikonen ja Tuomo Tikkanen

Aila Riikonen ja Tuomo Tikkanen ”Teräväpää” markkinointinimen alla. Kotipaikka Vesanto mutta toiminta-alueena Pohjois-Savo ja Pohjoinen Keski-Suomi. 

Alkunsa neuvontapalvelu sai MTK:n Eu-avustaja toiminnasta. Nykyään tarjoamme neuvontaa markkinoidaan Teräväpää nimen alla. Teemme maatiloille niin viljelysuunnitelmia, tukihakemuksia kuin erilaisia toimeksiantoja sekä selvityksiä maatalouteen liittyen. Talouslaskenta on myös palvelujamme. Neuvontaa tehdään itsenäisinä toimijoina maatalouden sivutoimena

Viljelijälähtöinen toiminta on mottomme. Jokainen tila on erilainen ja viljelijät itse tietävät omat tavoitteet ja mahdollisuudet. Suunnittelemme yhdessä uudet tavoitteet, tutkimustiedon ja ajatukset sekä sovitamme ne yhteen tilan mahdollisuuksiin ja tukisäädösten kanssa. Suunnittelu lähtee yleensä viljelysuunnittelusta jossa huomioidaan kotieläintilojen rehuntarve tai kasviviljelytiloilla markkinatilanne ja tuotteiden hintataso.

Suonentiedon ohjelmat ovat olleet käytössä aivan oman maatalousyritystoiminnan alusta asti ja olen myös kouluttanut ohjelmien käyttöä viljelijöille vuodesta 1995 alkaen. Ohjelmistojen tukipalvelut ovat loistavat ja tuttujen henkilöiden kanssa on mutkatonta tehdä yhteistyötä. Käytössämme on kaikki Suonentiedon ohjelmistot erilaisina versioina ja osallistumme myös ohjelmistojen kehitystyöhön.

”Mitäpä muuta voi sanoa kuin Suonentieto on loistava kumppani maatilayrityksille. Yritys on sitoutunut pitkäjänteiseen palvelutoimintaan ja kehittää tuotteita ja palveluja tilojen tarpeista lähtien hyödyntäen uusinta tekniikkaa ja mahdollisuuksia.”

Asiakastarinat – Tilitoimistot

Image

Anne Idström, TalousMaa Oy, Kiuruvesi

TalousMaa Oy tarjoaa maatiloille talouspalveluita kirjanpidosta maksuvalmiuslaskelmiin. Lisäksi teemme maatilojen yhtiöittämisiä ja tarjoamme taloushallintopalveluita myös osakeyhtiömuotoisille maatiloille.

Yhteistyöni Suonentiedon kanssa on kestänyt jo monta vuotta, yhteinen tarinamme alkoi, kun aloin tekemään osakeyhtiömuotoisen maatilan kirjanpitoa Maatalousneuvoksella. Olen käyttänyt alusta asti SaaS-palvelua ja mielestäni se on tosi kätevää, kun pääsen ohjelmaan niin kotoa kuin konttoriltakin. Oman tilitoimiston perustamisen yhteydessä oli sitten luontevaa laajentaa omaa SaaS-lisenssiä.

Maatalousneuvoksella tekemisen aloitin aikoinaan ilman minkäänlaista opastusta tai neuvontaa eli ohjelma on niin looginen, että pääsin jyvälle helposti. Toki piti välillä soittaa puhelintukeen ja kysyä neuvoa On ollut mukavaa, kun puhelinpalvelu on jaksanut neuvoa aina auliisti ja kaikki ongelmatilanteet on saatu ratkaistua!

Image

Sanna Oranen, Tasantili Oy, Lievestuore

Kirjanpito-ohjelman monipuoliset tilikarttamallit mahdollistavat eri yhtiömuotojen tiekuntien, yhdistysten ja maa- ja metsätalousasiakkaiden kirjanpitojen tekemisen samalla ohjelmalla. Käyttöönotto on helppoa ja yhdellä yrityksen perustietojen syöttämisellä saa otettua käyttöön kirjanpidon, palkanlaskennan ja myynti- ja ostoreskontran. Tilikarttaa on helppo muokata ja ohjelman tulosteet ovat selkeitä. Tilitoimiston kannalta iso etu ovat ohjelman sisältämät eri yhtiömuotojen verolomakkeet. Yrittäjien/maa- ja metsätalousyrittäjien verotuksen laskemiseen ohjelman sisältämä verolaskenta on tilinpäätöskiireitä helpottava työkalu.

Yhden naisen yrityksestä on kasvanut viiden naisen yritys ja Saas ominaisuuden ansiosta Suonentiedon ohjelmien käyttö on helppoa eikä erillisiä asennuksia työasemille tai varmuuskopiointeja tarvita. Uuden käyttäjän kannalta ohjelman helppokäyttöisyys on etu.

Suonentiedon neuvonta- ja tukipalvelut ovat huippuluokkaa. Ongelmaan saa ratkaisun yleensä jo yhden puhelun aikana ja tarvittaessa neuvoja pystyy ottamaan etäyhteyden koneelle. Kehitysideoita kuunnellaan ja ne toteutetaan mahdollisuuksien rajoissa. Neuvontaan yhteyttä ottaessa tulee tunne, että tyhmiä kysymyksiä ei ole.

”Yritystoiminnan käynnistyessä vuonna 2011 tein päätöksen Suonentiedon taloushallinnon ohjelmien käyttöönotosta ja olen ollut valintaani erittäin tyytyväinen.”

”Suonentiedon neuvonta- ja tukipalvelut ovat huippuluokkaa. Neuvontaan yhteyttä ottaessa tulee tunne, että tyhmiä kysymyksiä ei ole.”

Asiakastarinat – Urakointi

Image

Konetyö Jäntti -Pohjois-Savo

Konetyö Jäntti tarjoaa ympärivuotista traktoriurakointipalvelua. Urakointiin kuuluu rehutyöt, kuivalannan levitys, lumityöt, maansiirtotyöt, tienvarsien niitot sekä pellonvarsien vesakkomurskaus. Urakointia tehdään pääosin Tervo-Vesanto-Keitele-Pielavesi-akselilla ja osana Ajokaksikon rehuketjua hieman kauempanakin. AgriSmartista Jani sai vinkin Ajokaksikolta. AgriSmarttia käytetään yritysten yhteistyön apuna tehtävien jakamiseen. Suonentiedosta Jani toteaa: ”Hieno tuki ohjelmassa. Apua löytyy aina tarvittaessa. Ei ole ison maailman kankeutta."

”Yritystoiminnan käynnistyessä vuonna 2011 tein päätöksen Suonentiedon taloushallinnon ohjelmien käyttöönotosta ja olen ollut valintaani erittäin tyytyväinen.”