Suonentieto – Tuki

Neuvontapalvelut

Huoltosopimusasiakkaana saat normaalilla puhelumaksulla asiantuntevaa ja ystävällistä neuvontaa. ma-pe klo 8.00-15.30, puh. 017 – 264 2660

Avaa tukipyyntölomake

Ohjelmien ohjesivusto

Ohjeet Suonentiedon Balanssi, Maatalousneuvos, Agrineuvos ja AgriSmart-ohjelmistoille. (suora www-osoite: support.suonentieto.fi).

support.suonentieto.fi

Pankkien Web Services-yhteys

Ohjeet suorapankkiyhteyden eli WS-yhteyden käyttöönottoon ja käyttämiseen. (ostolaskujen ja palkkojen maksaminen, aineistojen noutaminen jne.)

Pankkien Web Services-yhteys ohjeet

Neuvontapalvelut

Neuvojamme ovat maatalouden, taloushallinnon ja tietotekniikka-alan ammattilaisia. He auttavat mielellään erilaisissa tilanteissa – käytännönläheisesti ja asiakkaan kieltä puhuen. Huoltosopimusasiakkaana saat normaalilla puhelumaksulla palvelunumerosta asiantuntevaa ja ystävällistä neuvontaa. Tarvittaessa voimme auttaa sinua myös etähuoltopalvelulla. 

Neuvontamme palvelee: ma-pe klo 8.00-15.30
numerossa: 017 – 264 2660

Ohjelmistopäivitykset (Vapsa-palvelu)

Vapsa-palvelusta näet omat lisenssit, päivityssopimusten tilat ja päivitysavaimesi. Myös uusimmat päivitysversiot palvelusta.

Huom! Ennen kuin asiointipalvelua voi käyttää on suoritettava oman tilin rekisteröinti. Rekisteröinti edellyttää oman sähköpostin ja asiakastunnuksen sekä nettisalasanan syöttämistä. Asiakastunnus ja nettisalasana löytyvät Lisenssin rekisteriotteesta, mikäli rekisteröintiä ei ole vielä suoritettu.

Kirjaudu Vapsaan

Etähuolto

Tarvittaessa voimme auttaa myös etähuoltopalvelulla. Lataa tästä etähuoltoon tarvittava ohjelmisto (TeamViewer). Ohjelman avulla voidaan välittää näyttösi kuva etätukemme tietokoneelle.

WindowsMac

Puuttuuko verolomakkeelta luvut?

Kaikki PDF-ohjelmat eivät osaa näyttää täytettyjä lomakkeita oikein. Adobe Acrobat Reader näyttää täytetyn verolomakkeen luvut oikein. Windows saattaa vaihtaa PDF-oletusohjelman joksikin muuksi.

Lataa Acrobat Reader

Asennus uudelle koneelle

Suonentiedon ohjelmien asennus uudelle koneelle (vanhalta koneella). Katso asennusohjeista lisää Support sivustolta.

Asennusohje (pdf)

Huomioi asentaessasi ohjelmia Windows-käyttöjärjestelmään
Suonentieto tukee ohjelmiensa käyttämistä Windows ympäristössä vain Microsoftin tukemissa käyttöjärjestelmä versioissa.

Tuetut käyttöjärjestelmät ovat Windows 10 ja Windows 11, näiden uusimmat versiot. Pidä käyttöjärjestelmäsi päivitykset aina ajantasalla. Windowsin elinkaarikäytännöistä löydät lisätietoa täältä: https://learn.microsoft.com/fi-fi/lifecycle/faq/windows

Esimerkiksi Microsoftin Windows 8.1:n myös tuki on päättynyt 10. tammikuuta 2023. Tässä vaiheessa Micorsoftin teknistä tukea ja ohjelmistopäivityksiä ei enää tarjota. Jos käytössäsi on laitteita, joissa on Windows 8.1, suosittelemme päivittämään ne uusimpaan, käytössä olevaan ja tuettuun Windows-versioon.

Microsoftin Windows 7 käyttöjärjestelmän päivitykset loppuivat 14.1.2020. Samalla loppuivat tietoturvapäivitykset ja korjaukset käyttöjärjestelmän eli tietokoneen perusohjelmiston toimintaan. Windows 7 -koneen käyttö nettiin yhdistettynä ei siis ole tietoturvallista käyttöjärjestelmän valmistajankaan eli Microsoftin mukaan.

Vuoden 2016 ohjelmaversiot

Joissain tapauksissa on tarpeen asentaa ohjelmien vuoden 2016 ohjelmaversio. Saat neuvonnasta ohjeet näihin tapauksiin.
Lataa MaatalousneuvosMaatalousneuvos palkanlaskentaLataa BalanssiBalanssi palkanlaskentaLataa Metsäneuvos

Ohjeet - Taloushallinto

Ohjeet Suonentiedon Balanssi ja Maatalousneuvos talous- ja palkkaohjelmien kirjanpidolle, laskutukselle, ostoreskontralle ja palkanlaskennalle.

Katso taloushallinnon ohjeet

Ohjeet Agrineuvos / AgriSmart

Ohjeet Agrineuvos ja AgriSmart-ohjelmistoille. (Aloitus, lannoituksen laskenta, perustiedot, kasvulohkot, tarvikkeet, tarkastuslista,  fosforien tasaus varastotapahtumat jne.)
Video: Agrineuvoksen käyttöönotto & Sisäiset kartat

Katso AgriNeuvoksen ohjeet

Suonentiedon ohje-videoita