Sähköisessä taloushallinnossa tilitoimiston ja maatilan välinen yhteistyö on joustavaaMaatalousneuvos SaaS-pilvipalvelu, mobiilisovellukset ja sähköiset ominaisuudet luovat tilitoimiston ja yrittäjien välille joustavan yhteyden, jossa pitkä välimatkakaan ei tee haittaa. SaaS-palvelua ja verkkolaskuja käyttämällä asiakkaan ei tarvitse lähettää eikä toimittaa paperitositteita ja tiliotteita tilitoimistolle, jolloin aikaa säästyy.

”Asiakkaalle siirtyminen sähköiseen taloushallintoon tuo työpäivään tehokkuutta, jolloin “pakollisena pahana” tunnettu taloushallinto helpottuu, siihen käytettävä aika vähenee ja talouden tilannekuva on koko ajan hallinnassa.”

Sähköisyys mahdollistaa työajan kohdistamisen tuottavaan työhön

Sähköinen taloushallinto helpottaa
monin eri tavoin yrittäjän arkea.

Ostolaskujen hallinta ja maksaminen verkkopankkiin sitoo työaikaa. Valitettavasti postin kirjeetkään eivät aina löydä perille, jolloin lasku voi jäädä maksamatta ja aiheuttaa ylimääräistä vaivaa, kun perintäkirje tuleekin ensimmäisenä perille. Asiakkaille lähetettävien laskujen tulostaminen ja postittaminen lisää myös työtaakkaa.

Paperien etsimisen ja pyörittelyn aikakausi on siis nyt ohi, sillä sähköisyys mahdollistaa työajan kohdistamisen tuottavaan työhön, josta eurot tipahtelevat yrittäjän kassaan. Yksi merkittävä etu on ohjelmistoon syötettyjen tietojen hyödyntäminen mm. Tulevaisuuden suunnittelussa, kun puhutaan vaikkapa budjetoinneista tai kannattavuudesta.

Mutta mitä kaikkia mahdollisuuksia taloushallinnan sähköistäminen maatilalle tuo?
Ostolaskujen sähköinen vastaanotto tuo laskut automaattisesti suoraan ohjelmaasi verkkolaskuina. Sinun ei tarvitse näpytellä laskujen tietoja, vaan ne ovat heti valmiita maksatusta varten, kunhan ensin tarkastat ja hyväksyt laskun. Laskujen kirjaaminen, numerointi, eräpäivien muistaminen ja jopa tiliöinti jää pois työvaiheista.

Ohjelman avulla näet selkeästi avoimet ja erääntyvät laskut. Ohjelma jopa huolehtii osan tiliöinneistä puolestasi, opeteltuaan ensin kirjaustapasi. Voit myös halutessasi maksaa laskut suoraan ohjelmasta. Laskuja ei tarvitse tulostaa eikä mapittaa vaan ne löytyvät ohjelmasta nopeasti vuosienkin jälkeen.

Onko sähköisiin palveluihin siirtyminen monimutkaista?
Asiakkaille, joilla sähköiset palvelut eivät ole vielä olleet käytössä, muutos sähköiseen järjestelmään on sujunut turvallisesti ja nopeasti. Ohjelmistojen esittelyissä, käyttöönottokoulutuksissa ja tukipalveluissa hyödynnetään etäyhteyttä. Tämä tuo ammattilaisen asiakkaan vierelle tueksi yli maakuntarajojen. Olemme panostaneet myös ohjeiden saatavuuteen, ohjevideoihin ja webinaareihin, joita asiakkaamme voivat hyödyntää myös palveluaikojen ulkopuolella.


Maatalousneuvos ja sähköinen taloushallinto

Ohjelmiston sisäinen pankkiyhteys avaa suoran yhteyden pankkiasiointiin. Voit maksaa ostolaskut, palkat, verot ja muut kulut suoraan ohjelmasta, joten sinun ei tarvitse erikseen avata pankin omia ohjelmia. Saat myös maksupalautteet tilin veloituksista, tiedot pankkitilillesi saapuneista suorituksista ja voit halutessasi vastaanottaa konekielisen tiliotteen suoraan kirjanpitoosi. Tämä kaikki tarkoittaa sitä, että kirjanpitosi on aina paremmin ajan tasalla, ilman erillistä kuittien tallentamista.

Sähköinen laskutus vie monta työvaihetta pois myyntilaskujen teosta. Osoitetietojen tarkistaminen, laskujen tulostaminen, kuorittaminen, postimerkkien laittaminen ja laskun postiin vieminen jää tämän avulla historiaan. Kun teet myyntilaskua, voit lähettää sen napin painalluksella suoraan asiakkaallesi joko postitse tai verkkolaskuina, riippuen asiakkaasi vastaanottotavasta. Mutta siitä sinun ei tarvitse huolehtia sillä verkkolaskuoperaattorimme hoitaa laskun perille vastaanottajalle.

Verkkopalkat tuovat sinulle turvallisen kanavan lähettää palkkalaskelmia, jolloin ne näkyvät työntekijän omassa verkkopankissa. Palkanlaskennasta voi lähettää palkkatietoilmoitukset suoraan tulorekisteriin, ilman erillisiä tallentamisia.

Taloushallinnon ohjelmaltasi tämä vaatii laajempia Plus-ominaisuuksia ja sähköisten ominaisuuksien käyttöönottoa. Hinta määräytyy tarvittavien ominaisuuksien mukaan, joiden selvittämisessä auttaa myyntimme numerossa 017 – 264 2642 tai täytä tarjouspyyntö:

Sähköiset ominaisuudet on mahdollista liittää Maatalousneuvoksen työasemaversioon tai SaaS-palveluun. Mikäli haluat viedä toimintasi vielä askeleen pidemmälle, valitse SaaS-pilvipalvelu ja Talousmobiilit. Tällöin taloushallintosi kulkee mukanasi, siellä missä sinäkin olet.


Jäikö sinulle jotain kysyttävää?
Tarvittaessa lisätietoa saat myynnistämme


Ota yhteyttä ja kysy lisää tai tee tarjouspyyntö kätevästi netissä.
Myyntimme vastaa numerossa: 017-264 2642 ja sähköpostitse: