Agrineuvos täyttää kaikki nykyaikaisen viljelyn vaatimukset. Sen avulla on helppoa laatia viljelysuunnitelma kasvukaudelle ja tavoitteet tuleville vuosille. Agrineuvoksen avulla viljelytoimenpiteet voidaan suunnitella ja toteuttaa lohkokirjanpito hallinnon edellyttämien säännösten mukaisesti. Kun pyritään parempaan satotuottoon, laatuun ja tehokkuuteen, antaa Agrineuvoksen suunnittelu-, raportointi- ja seurantaominaisuudet siihen hyvän lähtökohdan.

VILJELYSUUNNITELMA JA LOHKOKIRJANPITO

Agrineuvoksessa viljelysuunnitelmassa on käytettävissä kattavasti kaikki kasvinviljelyyn liittyvät tapahtumalajit ja Suomessa viljellyt  kasvit sekä lajikkeet. Agrineuvos hallitsee kaikkien viljelykasvien ravinnetarvelaskennan säädösten mukaisesti. Lannoituslaskennan avulla voit optimoida tilallesi parhaiten soveltuvat lannoitteet ja lannoitustasot. Kun käytät jaettua lannoitusta, voit säätää lannoituksesta kertyvää ravinteiden määrää ja täydentää kesällä kasvin lannoitusta tarpeen mukaan. Voit laskea myös karjanlannan tai muiden eloperäisten lannoitteiden lannoitustasot helposti. Agrineuvos sisältää kaikki kasvinsuojelun kauppavalmisteet ja niiden käyttötarkoituskuvaukset. Löydät haluamasi valmisteen helposti suodattamalla listaa käyttörajoitteiden ja tyypin perusteella.

Voit pitää lohkokirjanpidon helposti ajan tasalla kasvukauden kuluessa kuittaamalla suunnitelman toimenpiteet toteutuneille päivämäärille ja tarvittaessa korjaamalla toteutustietoa. Lohkokorttituloste sisältää hallinnon vaatimat tiedot. Kaikki tapahtumatiedot säilyvät lohkon viljelyhistoriassa.

Agrineuvoksen viljelysuunnitelma on mahdollista siirtää AgriSmart-palveluun. Näin pääset tarkastelemaan ja kuittaamaan viljelysuunnitelman tapahtumia suoraan kännykällä tai tabletilla. Viljelymuistiinpanojen täydentäminen onnistuu suoraan pellolta.

Lue lisää AgriSmartista

OMINAISUUDET

 • Viljelysuunnitelma & viljelymuistiinpanot
 • Ravinnetarpeen ja lannoituksen laskenta ympäristösitoumus ja nitraattiasetus huomioiden
 • Lohkon ravinnekertymän ja ravinnetarpeen erotuksen laskenta
 • Yhteys Vipu-palveluun, josta voi noutaa tilan perus- ja kasvulohkotiedot
 • Maanäyte ja viljavuustutkimus tietojen siirto suoraan Eurofins-Viljavuuspalvelusta tai Suomen Ympäristöpalvelusta
 • Monipuoliset ryhmäsyöttöominaisuudet
 • Kasvin vuorotus ja pellon käytön optimointi (viljelykiertosuunnitelma)
 • Tulostusjono (kaikki tarvittavat dokumentit kerralla)
 • Ajantasaiset kasvi-, lajike-, lannoite- ja  kasvinsuojeluainetiedot
 • Sähköisen tukihaun esitäyttö
 • Selkeät tulosteet ja pdf-tallennus
 • Kasvulohkolomake 102B
 • Tilamuistiinpanot
 • Peltomaan laatutesti ja kasvukunnon määritys lohkoittain
 • Tuoteseuranta
 • Viherryttämisen, ekologisen alan ja kasvipeitteisyyden seuranta
 • Fosforin tasauslaskenta
 • Lohkorajat kartalle (AgriSmart-lisäpalvelu)

TUKIHAKU

Viljelysuunnitelmaan perustuvan esitäyttöaineiston voi lähettää suoraan sähköisesti Vipu-palveluun. Vipu-palvelussa voit vielä tarkastaa tiedot lähetyksen jälkeen. Vipu-palveluun lähetettyä esitäyttöaineistoa käytetään pohjana lopulliselle tukihakemukselle. Näin säästyt tietojen uudelleen syöttämiseltä.

Mikäli teet Vipu-palvelussa vielä muutoksia, voit noutaa muutokset takaisin Agrineuvokseen.

Vipu-kartat Agrineuvokseen

Voit ladata Vipu-kartat Agrineuvokseen, kun käytössäsi on AgriSmart. Lohkorajat ja Maanmittauslaitoksen ajantasaiset kartat ovat näkyvillä samalla, kun teet viljelysuunnittelua. Voit valita haluamasi lohkon tai lohkoryhmät kartalta ja tehdä niille tapahtumia tai merkintöjä viljelysuunnitteluun.

Lohkorajat ja kartalla näkyvät muistiinpanot on tallennettuna AgriSmart-pilvipalveluun, jolloin voit käyttää karttapalvelua tehdä paikkaan sidottuja muistiinpanoja ja havaintoja pellolla omalla mobiililaitteellasi.

Aila Riikonen ja Tuomo Tikkanen ”Teräväpää” markkinointinimen alla. Kotipaikka Vesanto mutta toiminta-alueena Pohjois-Savo ja Pohjoinen Keski-Suomi. https://www.facebook.com/teravapaa/

 

Alkunsa neuvontapalvelu sai MTK:n  Eu-avustaja toiminnasta. Nykyään tarjoamme neuvontaa markkinoidaan Teräväpää nimen alla. Teemme maatiloille niin viljelysuunnitelmia, tukihakemuksia kuin erilaisia toimeksiantoja sekä selvityksiä maatalouteen liittyen. Talouslaskenta on myös palvelujamme. Neuvontaa tehdään itsenäisinä toimijoina maatalouden sivutoimena.

 

Viljelijälähtöinen toiminta on mottomme. Jokainen tila on erilainen ja viljelijät itse tietävät omat tavoitteet ja mahdollisuudet. Suunnittelemme yhdessä  uudet tavoitteet, tutkimustiedon ja ajatukset sekä sovitamme ne yhteen tilan mahdollisuuksiin ja tukisäädösten kanssa.  Suunnittelu lähtee yleensä viljelysuunnittelusta jossa huomioidaan kotieläintilojen rehuntarve tai kasviviljelytiloilla markkinatilanne ja tuotteiden hintataso.

 

Suonentiedon ohjelmat ovat olleet käytössä aivan oman maatalousyritystoiminnan alusta asti ja olen myös kouluttanut ohjelmien käyttöä viljelijöille vuodesta 1995 alkaen. Ohjelmistojen tukipalvelut ovat loistavat ja tuttujen henkilöiden kanssa on mutkatonta tehdä yhteistyötä. Käytössämme on kaikki Suonentiedon ohjelmistot erialisina versioina ja osallistumme myös ohjelmistojen kehitystyöhön.

 

”Mitäpä muuta voi sanoa kuin Suonentieto on loistava kumppani maatilayrityksille. Yritys on sitoutunut pitkäjänteiseen palvelutoimintaan ja kehittää tuotteita ja palveluja tilojen tarpeista lähtien hyödyntäen uusinta tekniikkaa ja mahdollisuuksia.”

KÄYTTÖÖNOTTO

Agrineuvos 1-tila

299 €

Pysyvä käyttöoikeusSisältää hankintavuoden päivitykset.

 

Ylläpidon ja puhelintuen vuosimaksu 89 €

 

Pyydä tarjous!

Agrineuvos SaaS

alk. 190 €

VuodessaPalvelu tuotetaan pilvipalveluna.

 

Palveluun on mahdollista saada haluttu määrä käyttäjiä ja yrityspaikkoja.

Pyydä tarjous!