Balanssi sähköinen taloushallinto ja palkkahallinto on  SaaS-pilvipalveluna toimiva ratkaisu tilitoimistolle, pk-yritykselle tai järjestölle. Kaikki ostolaskut, myyntilaskut, kassakuitit ja palkkakirjaukset ja niihin liittyvät toimenpiteet ja arkistointi hallitaan sähköisesti tai haluttaessa manuaalisesti. Tilitoimisto ja asiakas voivat sopia keskinäisestä tehtävien ja vastuiden jakamisesta joustavasti. Kätevä talousmobiili helpottaa asiakkaan talouden seurantaa ja sillä on mahdollista kuvata kuitit  ja tarvittaessa muutkin paperiset kirjanpitomateriaalit suoraan omaan kirjanpitoon.

MONIPUOLISET VAIHTOEHDOT

Balanssi sähköinen taloushallinto tarjoaa monipuoliset työkalut talouden hallintaan. Ratkaisuun on valittavissa liikekirjanpito, yhdistyskirjanpito, ammatinharjoittajan kirjanpito, laskutus, asiakashallinta, myynti- ja ostoreskontrat, palkanlaskenta sisäinen pankkiyhteys, verkkolaskut ja kätevät Talousmobiilisovellukset. Yhdessä ne muodostavat kattavan ja toimivan kokonaisuuden pienille ja suuremmillekin yrityksille. Tilitoimistoille Balanssi tarjoaa luotettavuutta ja  tehokkuutta työprosesseihin. Ohjelmiston kaikissa osissa on samanlainen selkeä käyttöliittymä, joka helpottaa käyttöönottoa ja tehostaa käyttöä.
Balanssi  SaaS on  joustava, turvallinen ja tehokas ratkaisu yrityksille sekä tilitoimistoille ja tilitoimiston asiakkaille. Selkeä kiinteä hinnoittelu takaa, että palvelun kustannukset ovat ennakolta tiedossasi.
Lue lisää SaaS-palvelun eduista

Sisäinen pankkiyhteys

Balanssi sähköinen taloushallinto voidaan laajentaa sisäinen pankkiyhteys lisäominaisuudella. Sisäinen pankkiyhteys mahdollistaa pankkiasioiden hoitamisen ilman erillistä pankkiohjelmaa tai verkkopankkia. Integraatio on toteutettu ostoreskontraan, myyntireskontraan, kirjanpitoon ja palkanlaskentaan. Maksujen ja tilitietojen hallinta ja käytettävyys nousee uudelle tasolle, sillä tiedot pankkiveloituksista ja saapuneista suorituksista kirjautuvat ohjelmaan sähköisesti ilman erillisiä tiedostosiirtoja. Säästät myös kustannuksissa, kun et tarvitse useita ohjelmia ja pankkisopimuksia.

Tilitoimistokäytössä kaikkien asiakkaiden pankkiaineistot ja palautteet tulevat kertanoudolla järjestelmään. Asiakkaiden hallintanäkymässä  tieto saapuneista aineistoista näkyy asiakaskohtaisena, jolloin kirjanpitäjällä on aina  ajantasalla oleva tieto asiakasyritystensä tilanteesta ja tarvittavista toimenpiteistä.

Laskut ja maksut suoraan ohjelmasta pankin maksatukseen.

Ostolaskut ja palkanmaksut voi lähettää suoraan ohjelmasta pankin maksatukseen. Maksujen suorittamiseksi et tarvitse erillistä verkkopankkimaksamista tai erillistä pankkiohjelmaa. Sisäisellä pankkiyhteydellä lähetetyistä maksuista pankki antaa palautteen suoraan Balanssiin. Palautteen ansiosta Balanssin ostolaskuilla ja palkanmaksuilla näkyy veloitusta koskeva tilannetieto. Siitä selviää, missä vaiheessa maksu on menossa veloitukseen ja myös tieto maksun hyväksymisestä tai mahdollisesta hylkäymisestä ja sen syystä.

Viitesuoritukset ja tiliraportointi

Laskutuksen viitesuoritukset kirjautuvat sisäisellä pankkiyhteydellä suoraan myyntilaskuille ja tapahtumaraportti kertoo tulleiden tapahtumien lisäksi myös mahdolliset toimenpiteitä vaativat poikkeamat. Kirjanpidossa pankin konekielisestä tiliotteesta kirjautuvat kaikki pankkitilin tapahtumat omalle tositesarjalle. Tiliotetapahtumista voi tiliöidä helposti tapahtumat, joita ei ole osakirjanpidoissa jo kirjattu. Pankkitilien ja koko kirjanpidon täsmäytys helpottuu oleellisesti.

Verkkolaskupalvelu

Balanssiin voit liittää lisäominaisuutena kumppanimme Apixin sähköisen verkkolaskupalvelun.  Ostolaskujen nouto ja myyntilaskujen lähetys toimivat suoraan ohjelmasta napin painalluksella. Erillisiä tiedostoja ei tarvitse tallentaa ja poimia johonkin toiseen ohjelmaan. Verkkolaskupalvelun käyttöönotto on helppoa ja sinulla on käytössä Apixin edullinen ja monipuolinen palvelu. Verkkolaskujen välittämisen lisäksi voit tarvittaessa ohjata laskut perintätoimistolle tai laskurahoitukseen samassa palvelussa.

KIRJANPITO

Balanssi-kirjanpito on selkeä, monipuolinen ja mukautuva ohjelma, joka soveltuu kaikenlaisille yrityksille, yhteisöille, järjestöille ja tilitoimistoille. Ohjelmalla hoidat kirjanpidon, alv-laskennan, kausiveroilmoituksen ja tilinpäätöksen sekä teet sisäisen kustannuslaskennan. Lisäominaisuutena saatavissa liikekirjanpitoon verolomakkeet (5,6A,6B) ja tase-erittely.

Balanssi-kirjanpito sisältää lähes 20 tilikarttamallia erilaisille yhtiömuodoille, yhdistyksille ja toimialoille. Niistä löydät omalle yritykselle sopivan valmiin tilikarttamallin, jota voit tarvittaessa muokata.

LASKUTUS

Balanssi-laskutus Plus on monipuolinen laskutusohjelma, joka soveltuu erilaisille yrityksille ja organisaatioille toimialasta riippumatta. Balanssi-laskutus Plus-versiolla tulostat lähetteet, laadit myyntilaskut ja hoidat myyntireskontran nopeasti ja vaivattomasti. Tarvittaessa laadit ryhmälaskutuksella laskut useammalle vastaanottajalle muutamalla napin painalluksella.

Verkkolaskut suoraan ohjelmasta vastaanottajalle
  • Verkkolaskupalvelu lisätoiminto on sähköinen tapa hoitaa myyntilaskujen lähettäminen.
  • Verkkolaskupalvelun käyttö tuo työn säästöä, vaivattomuutta ja luotettavuutta laskujen perille menemisessä.
  • Voit lähettää laskut asiakkaallesi verkkolaskuna ja laskun pdf-kuva seuraa aina sen liitteenä.
  • Jos asiakkaasi ei ota vastaan verkkolaskuja, palvelu tulostaa laskut ja postittaa ne puolestasi.
  • Verkkolaskujen välittämisen ja lähettämisen hoitaa kumppanimme Apix edullisella ja nopeasti käyttöön otettavalla sopimuksella

Tietysti voit halutessasi lähettää laskut asiakkaasi sähköpostiin suoraan laskutusohjelmasta tai perinteisellä tavalla tulostamalla postitusta varten.

Ohjelma sisältää myös myyntireskontran. Tulevat suoritukset kirjautuvat laskuille automaattisesti pankin sähköisestä viiteaineistosta. Erääntyneistä laskuista voit helposti muodostaa maksumuistutukset ja lähettää ne verkkolaskupalvelun kautta, sähköpostina tai tulostaa ne kirjeinä toimitettaviksi. Saapuneet suoritukset kirjautuvat kirjanpitoon tapahtumittain tai koontina.

Tutustu tarkemmin Balanssi laskutuksen ominaisuuksiin tästä Ominaisuusvertailu (pdf)

PALKANLASKENTA

Balanssi-PalkanlaskentaBalanssi-palkanlaskenta on kehitetty yritysten palkkahallintotarpeeseen. Palkanmaksut, tilitykset ja tulorekisterin palkkatietoilmoitukset hoituvat kätevästi sähköisesti suoraan ohjelmasta.

Balanssi-palkanlaskennalla palkanlaskentarutiinit sekä tilitys- ja ilmoitusmenettelyt selkeytyvät ja helpottuvat. Balanssi-palkanlaskennan sisältämät valmiit palkkalajit ja -mallit automatisoivat laskentarutiinit.

Ohjelman päänäkymässä on palkanmaksujen luettelo, jossa voit tarkastella ja valita haluamasi maksut muokattavaksi, tulostettavaksi tai maksettavaksi. Palkanmaksutapahtumat voidaan lajitella monipuolisesti esim. maksupäivän tai työntekijän mukaisesti.

Sisäisellä pankkiyhteydellä voit lähettää palkat suoraan pankin maksatukseen parilla klikkauksella.

Katso lisää ominaisuuksista (pdf)

OSTORESKONTRA


Balanssi-ostoreskontran tekniikka mahdollistaa maksujen sähköisen käsittelyn ja maksatuksen. Laskut saat ohjelmaa suoraan sähköisinä verkkolaskuina, joissa on aina liitteenä myös laskun kuva.

Verkkolaskupalvelua käyttäessäsi toimittajasi voi lähettää sinulle tulevat laskut joko verkkolaskuina tai paperilaskuina kumppanioperaattorillemme skannauspalveluun. Saat ostoreskontraan aina laskusi sähköisesti ja skannatun laskunkuva liitteenä.

SaaS-palveluun liitettävällä Talousmobiililla pysyt aina tilanteen tasalla saapuneista ja erääntyneistä ostolaskuista. Talousmobiilissa käyttäjä voi tarkastaa saapuneet ostolaskut ja hyväksyä laskun ja vahvistaa maksuehdotuspäivän.

Balanssi-ostoreskontran sisäisellä pankkiyhteydellä maksatus hoituu parilla klikkauksella. Ostolaskut ja maksusuoritukset siirtyvät automaattisesti tositteiksi Balanssi-kirjanpitoon kertakirjausperiaatteella. Kaikki sähköiset ostolaskut säilyvät arkistossa tiedostoina ja tarvittaessa löydät laskut nopeasti vuosienkin jälkeen.

AJOPÄIVÄKIRJA

Balanssi-kirjanpitoon sisältyy myös Ajopäiväkirja, jonka avulla matkakirjanpito on helppoa. Voit kirjata normaalit ajosi ja päivärahasi, jotka ovat sitten helposti siirrettävissä kirjanpitoosi. Lisäksi kirjaat ja tulostat matkalaskut. Näin saat täyden hyödyn ajoistasi ja verottajakin on tyytyväinen.

SAAS-PALVELU


Balanssi on saatavana myös pilviversiona (SaaS). SaaS-versiossa on työpöytäversioon verrattuna useita etuja joista on hyötyä isommille yrityksille sekä tilitoimistoille ja heidän asiakkailleen.

Lue lisää SaaS-palvelusta

Sanna Oranen, Tasantili Oy, Lievestuore

Yritystoiminnan käynnistyessä vuonna 2011 tein päätöksen Suonentiedon taloushallinnon ohjelmien käyttöönotosta ja olen ollut valintaani erittäin tyytyväinen.

Kirjanpito-ohjelman monipuoliset tilikarttamallit mahdollistavat eri yhtiömuotojen tiekuntien, yhdistysten ja maa- ja metsätalousasiakkaiden kirjanpitojen tekemisen samalla ohjelmalla. Käyttöönotto on helppoa ja yhdellä yrityksen perustietojen syöttämisellä saa otettua käyttöön kirjanpidon, palkanlaskennan ja myynti- ja ostoreskontran. Tilikarttaa on helppo muokata ja ohjelman tulosteet ovat selkeitä. Tilitoimiston kannalta iso etu ovat ohjelman sisältämät eri yhtiömuotojen verolomakkeet. Yrittäjien/maa- ja metsätalousyrittäjien verotuksen laskemiseen ohjelman sisältämä verolaskenta on tilinpäätöskiireitä helpottava työkalu.

Yhden naisen yrityksestä on kasvanut viiden naisen yritys ja Saas ominaisuuden ansiosta Suonentiedon ohjelmien käyttö on helppoa eikä erillisiä asennuksia työasemille tai varmuuskopiointeja tarvita. Uuden käyttäjän kannalta ohjelman helppokäyttöisyys on etu.

Suonentiedon neuvonta- ja tukipalvelut ovat huippuluokkaa. Ongelmaan saa ratkaisun yleensä jo yhden puhelun aikana ja tarvittaessa neuvoja pystyy ottamaan etäyhteyden koneelle. Kehitysideoita kuunnellaan ja ne toteutetaan mahdollisuuksien rajoissa. Neuvontaan yhteyttä ottaessa tulee tunne, että tyhmiä kysymyksiä ei ole.