Balanssi-ohjelmisto on suunniteltu ja kehitetty helpottamaan yritysten ja yhdistysten taloushallintoa. Balanssista löydät aina ratkaisun yrityksesi muuttuviin ohjelmatarpeisiin.

Balanssissa on valittavana liikekirjanpito, yhdistyskirjanpito, ammatinharjoittajan kirjanpito, laskutus, asiakashallinta, myynti- ja ostoreskontrat sekä palkanlaskenta. Yhdessä ne muodostavat kattavan ja toimivan kokonaisuuden pienille ja suuremmillekin yrityksille. Tilitoimistoille ja yhdistyksille on tarjolla myös omat versiot ohjelmista.

Ohjelmiston kaikissa osissa on samanlainen selkeä käyttöliittymä, joka helpottaa käyttöönottoa ja tehostaa käyttöä.

KIRJANPITO

Balanssi-kirjanpito on selkeä, monipuolinen ja mukautuva ohjelma, joka soveltuu kaikenlaisille yrityksille, yhteisöille, järjestöille ja tilitoimistoille. Ohjelmalla hoidat kirjanpidon, alv-laskennan, kausiveroilmoituksen ja tilinpäätöksen sekä teet sisäisen kustannuslaskennan. Lisäominaisuutena saatavissa liikekirjanpitoon verolomakkeet (5,6A,6B) ja tase-erittely.

Balanssi-kirjanpito sisältää lähes 20 tilikarttamallia erilaisille yhtiömuodoille, yhdistyksille ja toimialoille. Niistä löydät omalle yritykselle sopivan valmiin tilikarttamallin, jota voit tarvittaessa muokata.

LASKUTUS

Balanssi-laskutus on monipuolinen laskutusohjelma, joka soveltuu erilaisille yrityksille ja organisaatioille toimialasta riippumatta. Balanssi-laskutuksella tulostat lähetteet, laadit myyntilaskut ja hoidat myyntireskontran nopeasti ja vaivattomasti. Tarvittaessa laadit ryhmälaskutuksella laskut useammalle vastaanottajalle muutamalla napin painalluksella. Paperilaskujen ja pdf-laskujen lisäksi Balanssi tekee verkkolaskut Finvoice-standardin mukaisesti. Ohjelma sisältää myös myyntireskontran. Tulevat suoritukset kirjautuvat laskuille automaattisesti pankin sähköisen tapahtumaluettelon avulla.

Balanssi-laskutusta voit laajentaa tarvittaessa Plus-lisätoiminnallisuudella, jossa on varastosaldon seuranta ja toimitusten seuranta. Asiakashallinta-lisäominaisuus soveltuu asiakastietojen ylläpitoon, keräämiseen ja kontaktointiin.

Ominaisuusvertailu

PALKANLASKENTA

Balanssi-palkanlaskenta on kehitetty yritysten palkkahallintotarpeeseen. Palkanmaksut, tilitykset, kausiveroilmoitus ja vuosi-ilmoitukset voidaan tehdä myös sähköisesti.

Balanssi-palkanlaskennalla palkanlaskentarutiinit sekä tilitys- ja ilmoitusmenettelyt selkeytyvät ja helpottuvat. Balanssi-palkanlaskennan sisältämät valmiit palkkalajit ja -mallit automatisoivat laskentarutiinit.

Ohjelman päänäkymässä on palkanmaksujen luettelo, jossa voit tarkastella ja valita haluamasi maksut muokattavaksi, tulostettavaksi tai maksettavaksi. Palkanmaksutapahtumat voidaan lajitella monipuolisesti esim. maksupäivän tai työntekijän mukaisesti. Maksatuksen teet nopeasti ja vaivattomasti sähköisellä siirrolla.

Lue lisää ominaisuuksista

OSTORESKONTRA

Balanssi-ostoreskontran uusin tekniikka mahdollistaa maksujen sähköisen käsittelyn ja maksatuksen. Ostolaskut voidaan lukea sisään pankkiviivakoodista, Finvoice-verkkolaskuaineistosta tai syöttämällä manuaalisesti. Balanssi-ostoreskontralla hoidat maksatuksen muodostamalla sähköisen maksuaineiston pankkiisi lähetettäväksi. Ostolaskut ja maksusuoritukset siirtyvät automaattisesti tositteiksi Balanssi-kirjanpitoon kertakirjausperiaatteella. Verkkolaskuaineisto voidaan arkistoida sähköiseen muotoon.

AJOPÄIVÄKIRJA

Balanssi-kirjanpitoon sisältyy myös Ajopäiväkirja, jonka avulla matkakirjanpito on helppoa. Voit kirjata normaalit ajosi ja päivärahasi, jotka ovat sitten helposti siirrettävissä kirjanpitoosi. Lisäksi kirjaat ja tulostat matkalaskut. Näin saat täyden hyödyn ajoistasi ja verottajakin on tyytyväinen.

SAAS-PALVELU


Balanssi on saatavana myös pilviversiona (SaaS). SaaS-versiossa on työpöytäversioon verrattuna useita etuja joista on hyötyä isommille yrityksille sekä tilitoimistoille ja heidän asiakkailleen.

Lue lisää SaaS-palvelusta

Sanna Oranen, Tasantili Oy, Lievestuore

Yritystoiminnan käynnistyessä vuonna 2011 tein päätöksen Suonentiedon taloushallinnon ohjelmien käyttöönotosta ja olen ollut valintaani erittäin tyytyväinen.

Kirjanpito-ohjelman monipuoliset tilikarttamallit mahdollistavat eri yhtiömuotojen tiekuntien, yhdistysten ja maa- ja metsätalousasiakkaiden kirjanpitojen tekemisen samalla ohjelmalla. Käyttöönotto on helppoa ja yhdellä yrityksen perustietojen syöttämisellä saa otettua käyttöön kirjanpidon, palkanlaskennan ja myynti- ja ostoreskontran. Tilikarttaa on helppo muokata ja ohjelman tulosteet ovat selkeitä. Tilitoimiston kannalta iso etu ovat ohjelman sisältämät eri yhtiömuotojen verolomakkeet. Yrittäjien/maa- ja metsätalousyrittäjien verotuksen laskemiseen ohjelman sisältämä verolaskenta on tilinpäätöskiireitä helpottava työkalu.

Yhden naisen yrityksestä on kasvanut viiden naisen yritys ja Saas ominaisuuden ansiosta Suonentiedon ohjelmien käyttö on helppoa eikä erillisiä asennuksia työasemille tai varmuuskopiointeja tarvita. Uuden käyttäjän kannalta ohjelman helppokäyttöisyys on etu.

Suonentiedon neuvonta- ja tukipalvelut ovat huippuluokkaa. Ongelmaan saa ratkaisun yleensä jo yhden puhelun aikana ja tarvittaessa neuvoja pystyy ottamaan etäyhteyden koneelle. Kehitysideoita kuunnellaan ja ne toteutetaan mahdollisuuksien rajoissa. Neuvontaan yhteyttä ottaessa tulee tunne, että tyhmiä kysymyksiä ei ole.