Viljelytieto mukanasi – AgriSmart

Kokeile veloituksetta

Kokeile AgriSmarttia täysin veloituksetta

Kokeile veloituksetta

Kirjaudu

Huom! Myös tunnusten jatkaminen tapahtuu kirjautumisen kautta.

Kirjaudu
 

AgriSmart – Oma viljelytieto aina mukanasi

AgriSmartilla hoituu lohkokirjanpito, koneurakointi sekä täsmäviljely. Viljelysuunnitelma on aina mukanasi ja voit täydentää viljelymuistiinpanot silloin kun ne tapahtuvat. AgriSmart toimii nettiselaimessa ja optimoitu mobiilikäyttöön.

lohkokirjanpito, koneurakointi & täsmäviljely

Voit kirjata viljelymuistiinpanojen päivämäärät ja toteutetut lannoitus-, siemen-, kasvinsuojelu- ja muut tarvikemäärät suoraan pellolla. Jos olet Agrineuvos-käyttäjä, saat viljelysuunnitelman suoraan Agrineuvoksesta AgriSmartiin. Toteutustieto kommentteineen ja määrämuutoksineen siirtyy takaisin Agrineuvokseen

Image

sateliittipohjaiset NDVI-kuvat

Täsmäviljelyyn AgriSmart tarjoaa sateliittipohjaiset NDVI-kuvat, tuen satokarttojen tallentamiseen, lämpö- ja sadesummat, sekä täsmäviljelytehtävien muodostamisen ja siirtämisen traktoriin. Työalueen takaa voit tarkastella satelliittipohjaisia NDVI-kuvia. Kartasta näet kuinka tasaista kasvu on lohkon sisällä.

ndvi


ajotila

Ajotila on tapa suorittaa tehtäviä. Voit alkaa tekemään esimerkiksi lannoitus kevät-tapahtumia ja näet kartalla vain valittuja tapahtumia sisältävät lohkot. Näet aina lähimmän tehtävän ja voit kuitata sen suoraan tehdyksi.

kartta ajotila

VarAstot

Tehtäville on mahdollista määrittää haluttu varasto. Tehtävän kuittauksen yhteydessä voit valita mihin/mistä varastosta kuittaus tapahtuu. Varastojen ja tarvikkeiden takaa voit tarkastella materiaalivirtoja.

varastot kuvaHAKUTYÖKALU

Hakutyökalun avulla voit hakea traktoreita, työalueita ja osoitteita. Hakutuloksesta pääset kartalla suoraan etsimääsi kohteeseen.

Image

lämpö- ja sadesummat

Työalueen takaa näet myös lämpö- ja sadesummat. Tieto perustuu lähimmän säähavaintoaseman mittaustietoon.

Image

KArttanäkymä

Karttanäkymästä näet kätevästi peltolohkosi, metsäkuviosi, muistiinpanosi sekä ajoneuvoseurannalla varustettujen työkoneidesi sijainnit. Myös kivet ja muut esteet voidaan merkata ohjelman karttaan.

Karttapohjaksi voi valita peruskartan, maastokartan tai vaihtoehtoisesti satelliittinäkymän. Kartan päältä klikkaamalla saa automaattisesti pellon lohkorajat näkyville. Järjestelmästä löytyvät kaikki Suomen peruslohkot.

Peltolohkot vipu-palvelusta

Vipu-palvelu

Peltolohkot voit tuoda kätevästi Vipu-palvelusta, noutaa peruslohko- tai tilatunnuksella tai piirtää itse. Metsäkuviot voit tuoda metsätietostandardin mukaisena tiedostona esimerkiksi metsaan.fi-palvelusta.KArttanäkymä

Karttanäkymässä on monivalinta-työkalu, jota hyödyntäen voi esimerkiksi liittää valitut lohkot asiakkaalle, luoda uuden tehtävän kaikille valituille lohkoille, poistaa lohkot tai nähdä valittujen lohkojen yhteenlasketun pinta-alan.

monivalinta-työkalu

Urakoitsija raportit

Raportit tehdyistä tehtävistä sekä käytetyistä tarvikkeista asiakkaittain. Raportointi tapahtuu lohkon omistajuuden mukaan. Ajo- sekä tehtäväraportit voi tulostaa, tallentaa PDF:ksi tai lähettää suoraan asiakkaalle sähköpostilla.satokartat

AgriSmartiin voit tuoda myös satokartat ja ne tallentuvat lohkokohtaisesti. Tällä hetkellä tuemme Sampo-Rosenlew puimureiden tuottamia satokarttoja. 

 • Optimoitu mobiilikäyttöön

 • Ajouran piirto, joka näkyy reaaliajassa kartalla

 • Peltolohkot voi tuoda kätevästi Vipu-palvelusta

 • Kumppanuus yritysten välille, joka mahdollistaa työtehtävien osoittamisen kumppanuusyrityksille

 • Kivien ja esteiden merkintä kartalle

 • Satelliittikartat kasvustosta

 • Varastot kartalla

 • SampoRosenlew satokartat

 • Sääennusteet, lämpötila- ja sääkarttatiedot

 • Tehtävien jako urakoitsijoittain (kylvöt, puinnit ym.)

 • Toimenpidehistoria ja raportit

Image
”Äärimmäisen helppo käyttää”, sanoo Niko. Lohkokirjanpito-ohjelma tuli ikään kuin Agrineuvoksen kylkeen. Ohjelmassa on myös runsaasti muita ominaisuuksia urakoijille ja urakointipalvelujen käyttäjille."
Niko Ranta

Agrismart on muutakin kuin lohkokirjanpito. Se on myös urakoitsijan työkalu, jolla säästetään merkittävästi kustannuksia esimerkiksi koneiden liikeseurannan avulla.

Agrismart esite (pdf)

KONEURAKOINTI JA SUUNNITTELUPALVELUN TUOTTAJAT

Agrismart on lohkokirjanpito- ja täsmäviljelyohjelma, mutta myös urakointipalvelujen käyttäjä ja urakoitsija hyötyy ohjelmasta.

Urakoitsija voi mallintaa työtehtävät suoraan kartalle, jolloin työalueelle on helppo navigoida. Työalueelle määritellään omistaja ja kaikki raportointi tapahtuu työalueen omistajan perusteella. Tehtäväpohjaisessa työnohjauksessa saadaan kätevästi raportit tehdyistä töistä, sekä käytetyistä tarvikkeista (tai kerätystä sadosta). Raportit saa tulostettua tai lähetettyä suoraan asiakkaalle sähköpostitse.

Kumppanuus yritysten välillä

AgriSmartissa on mahdollista luoda kumppanuus yritysten välille, joka mahdollistaa työtehtävien osoittamisen kumppanuusyrityksille. Näin esimerkiksi kylvät, lietteen levitykset, puinnit, rehuntekoon tai metsätöihin liittyvät tehtävät jaetaan urakoitsijan AgriSmartiin. Työalueen rajat siirtyvät tehtävän mukana ja kuittaus näkyy heti asiakkaan AgriSmartissa.

Mikäli viljelijä käyttää Agrineuvosta, tehtävän kuittaus päätyy suoraan lohkokirjanpitoon.

Työnohjaus

AgriSmart-yritykseen voidaan liittää useita eri käyttäjiä. Tehtäviä voidaan osoittaa työntekijöille tai antaa työntekijöiden itse valita tehtävät, miten vain on työnohjauksen kannalta joustavinta.

Image

Viljelysuunnittelupalvelun tuottajat

Suunnittelija voi tehdä ja hallita asiakkaiden viljelysuunnitelmat Agrineuvoksessa ja siirtää ne suoraan viljelijälle AgriSmartiin. Viljelijä voi kuitata ja muokata suunnitelmassa olevat tehtävät. Tehtävien kuittaukset ja muutokset siirtyvät automaattisesti Agrineuvoksen viljelymuistiinpanoihin.

Suunnittelija pystyy myös itse tarkastelemaan mobiilisti omasta AgriSmartistaan asiakkaiden tehtävien edistymistä.

video: AgriSmart - työalueiden ja tehtävien luonti

Täsmäviljely

AgriSmart tukee moderneja Isobus-traktoreita ja työkoneita. Voit siirtää työtehtävät (Isobus task) suoraan traktorin näytölle. Työtehtävien siirto tapahtuu Usb-tikulla tai suoraan pilven kautta (Fendt VarioDoc). Mikäli sinulla on täsmäsäätöön kykenevä työkone, sinun on mahdollista myös määrittää täsmäsäätöalueet joiden mukaan traktori säätää esimerkiksi lannoitinta sijainnin perusteella.

Image

video: AgriSmart - siirto traktoriin

Ajoneuvoseuranta AgriSmarttiin

Ajoneuvoseuranta (lisälaite) tallentaa traktorisi ajoreitin automaattisesti. Näin kuljettajan aikaa säästyy ja huomion voi keskittää työtehtävän suorittamiseen.

Kerätystä tiedosta saadaan raportteja monipuolisesti, esimerkiksi käyntiraportit (milloin käyty, kuinka kauan työ kestänyt). Raportit voi tulostaa tai lähettää vastaanottajalle suoraan sähköpostilla.

AgriSmart tukee myös ulkopuolisten paikantimien liittämistä osaksi järjestelmää. Tällä hetkellä tuettuna on Valtra Connect-palvelu.

video: AgriSmart - ajoneuvoseuranta

AgriSmartin vuosimaksu

48

VUODESSA (ALV 0%)

AgriSmartin henkilökohtainen
käyttöoikeus / vuosi.

Aloita kokeilu

Ajoneuvoseuranta AgriSmarttiin

120 €

VUODESSA (ALV 0%)

Laitteiston hankintahinta 250 € (alv 0%) sisältää tiedonkeruulaitteen, dataliittymän,ulkoisen gps-antennin ja asennustarvikkeet

Ota yhteyttä!

Jos sinulle jäi jotain epäselväksi tai kysyttävää ota yhteyttä ja myyjämme
kartoittavat sinulle sopivan ratkaisun. puh. 017 264 2642 tai myynti@suonentieto.fi