Viljelytieto mukanasi –AgriSmart

Kokeile veloituksetta

Kokeile AgriSmarttia täysin veloituksetta. Kokeilu ei velvoita mihinkään.

Kokeile veloituksetta

Kirjaudu

Huom! Myös tunnusten jatkaminen tapahtuu kirjautumisen kautta.

Kirjaudu

AgriSmart on ruokaviraston hyväksymä kasvinsuojelusovellus ja optimoitu mobiilikäyttöön. Viljelysuunnitelma on aina mukanasi ja täydennät viljelymuistiinpanot silloin kun ne tapahtuvat. 

AgriSmart - Oma viljelytieto ja ajoneuvoseuranta aina mukanasi

AgriSmartilla hoituu lohkokirjanpito, koneurakointi sekä täsmäviljely.
AgriSmart toimii nettiselaimessa ja optimoitu mobiilikäyttöön, joten kirjaat viljelytapahtumien toteutuksen kännykälläsi, tabletilla tai muulla nettiselaimen omaavalla laitteella kätevästi heti pellolla. Lohkokirjanpitosi pysyy aina ajantasalla ja pääset eroon papereista työkoneessa. AgriSmart myös täyttää ruokaviraston kasvitautien seuranta ja tunnistussovelluksen vaatimukset (versiosta 24.04)

Ajotila avustaa tehtävien suorittamista ja opastaa oikealle lohkolle. Tuki Isobus-traktoreille ja työkoneille. Voit siirtää työtehtävät (Isobus task) suoraan traktorin näytölle. Karttanäkymästä näet peltolohkosi, metsäkuviosi, muistiinpanosi sekä ajoneuvoseurannalla varustettujen työkoneiden sijainnit.

Agrismart esite (pdf)

AgriSmart  täyttää ruokaviraston kasvitautien seuranta ja tunnistussovelluksen vaatimukset

AgriSmartilla voit tehdä havainnon älypuhelimellasi ja tieto liitetään automaattisesti havaintopaikkaan. Teet siis helposti paikkaan sidotut lohkohavainnot, jotka sisältävät valokuvan ja halutun selitteen. Haluttaessa myös merkkaat havainnon julkiseksi, jotka näkyvät muille käyttäjille.

Karttanäkymästä löydät myös muiden käyttäjien tekemät julkiset havainnot. AgriSmart siis täyttää ruokaviraston kasvitautien seuranta ja tunnistussovelluksen vaatimukset (versiosta 24.04).


lohkokirjanpito, koneurakointi & täsmäviljely

Voit kirjata viljelymuistiinpanojen päivämäärät ja toteutetut lannoitus-, siemen-, kasvinsuojelu- ja muut tarvikemäärät suoraan pellolla. Jos olet Agrineuvos-käyttäjä, saat viljelysuunnitelman suoraan Agrineuvoksesta AgriSmartiin. Toteutustieto kommentteineen ja määrämuutoksineen siirtyy takaisin Agrineuvokseen

Image

sateliittipohjaiset NDVI-kuvat

Täsmäviljelyyn AgriSmart tarjoaa sateliittipohjaiset NDVI-kuvat, tuen satokarttojen tallentamiseen, lämpö- ja sadesummat, sekä täsmäviljelytehtävien muodostamisen ja siirtämisen traktoriin. Työalueen takaa voit tarkastella satelliittipohjaisia NDVI-kuvia. Karttanäkymästä kätevästi näet kuinka tasaista kasvu on lohkon sisällä.

ndvi


ajotila

Ajotila on tapa suorittaa tehtäviä. Voit alkaa tekemään esimerkiksi lannoitus kevät-tapahtumia ja näet kartalla vain valittuja tapahtumia sisältävät lohkot. Näet aina lähimmän tehtävän ja voit kuitata sen suoraan tehdyksi.

kartta ajotila

VarAstot

Tehtäville on mahdollista määrittää haluttu varasto. Tehtävän kuittauksen yhteydessä voit valita mihin/mistä varastosta kuittaus tapahtuu. Varastojen ja tarvikkeiden takaa voit tarkastella materiaalivirtoja.

varastot kuvaHAKUTYÖKALU

Hakutyökalun avulla voit hakea traktoreita, työalueita ja osoitteita. Hakutuloksesta pääset kartalla suoraan etsimääsi kohteeseen.

Image

lämpö- ja sadesummat

Työalueen takaa näet myös lämpö- ja sadesummat. Tieto perustuu lähimmän säähavaintoaseman mittaustietoon.

Image

KArttanäkymä

Karttanäkymästä näet kätevästi peltolohkosi, metsäkuviosi, muistiinpanosi sekä ajoneuvoseurannalla varustettujen työkoneidesi sijainnit. Myös kivet ja muut esteet voidaan merkata ohjelman karttaan.

Karttapohjaksi voi valita peruskartan, maastokartan tai vaihtoehtoisesti satelliittinäkymän. Kartan päältä klikkaamalla saa automaattisesti pellon lohkorajat näkyville. Järjestelmästä löytyvät kaikki Suomen peruslohkot.

Peltolohkot vipu-palvelusta

Vipu-palvelu

Peltolohkot voit tuoda kätevästi Vipu-palvelusta, noutaa peruslohko- tai tilatunnuksella tai piirtää itse. Metsäkuviot voit tuoda metsätietostandardin mukaisena tiedostona esimerkiksi metsaan.fi-palvelusta.monivalinta-työkalu

Karttanäkymässä on monivalinta-työkalu, jota hyödyntäen voi esimerkiksi liittää valitut lohkot asiakkaalle, luoda uuden tehtävän kaikille valituille lohkoille, poistaa lohkot tai nähdä valittujen lohkojen yhteenlasketun pinta-alan.

monivalinta-työkalu

Urakoitsija raportit

Raportit tehdyistä tehtävistä sekä käytetyistä tarvikkeista asiakkaittain. Raportointi tapahtuu lohkon omistajuuden mukaan. Ajo- sekä tehtäväraportit voi tulostaa, tallentaa PDF:ksi tai lähettää suoraan asiakkaalle sähköpostilla.satokartat

AgriSmartiin voit tuoda myös satokartat ja ne tallentuvat lohkokohtaisesti. Tällä hetkellä tuemme Sampo-Rosenlew puimureiden tuottamia satokarttoja. 
Ajoneuvoseuranta / Ajouran piirto*
* Vaatii ajoneuvoseurannan lisälaitteen

Ajoneuvoseuranta kerää tietoa reaaliaikaisesti ja tarjoaa mahdollisuuden kehittää toiminnan taloudellisuutta ja seurata työkoneiden sijaintia. Aloittaa tiedonkeruun samalla hetkellä, kun käännät työkoneesi virta-avaimesta.

Näet helposti onko työkone/kuljettaja menossa esim. lietesäiliölle vai pellolla. Samalla lohkokirjanpito ja viljelymuistiinpanot hoituvat yhdellä kertaa Agrismartilla työkoneen hytissä ajan tasalle.

Image

Urakoitsija voi osoittaa työntekijälleen tehtävän työn. Työntekijä kuittaa ja merkkaa toteutetut työt. Näet omalta päätelaitteelta (pc/kännykkä/tabletti) reaaliajassa toteutuneet työt ja määrät esim. kuljetettujen lietekuormien ajoreitit, kuljetuksen ajonopeudet,  lastaus- ja purkupaikat tai vaikka lumiurakoinnissa ajetut reitit.

Seurantalaitteistona käytämme suomalaisen Aplicomin  laitteita niiden luotettavuuden vuoksi. Laitteet on suunniteltu suomalaisiin oloihin, joten ne toimivat luotettavasti kaikissa  olosuhteissa.

Seurantalaite on helppo asentaa ja siirtää työkoneisiin, koska se tarvitsee vain kytkeä tupakansytytinliitäntään. AgriSmart tukee myös ulkopuolisten paikantimien liittämistä osaksi järjestelmää. Tällä hetkellä tuettuna on Valtra Connect-palvelu.

Koneurakointi ja suunnittelupalvelun tuottajat

Agrismart on muutakin kuin lohkokirjanpito. Se on myös urakoitsijan työkalu

Urakoitsija - toivotko, että käytössäsi olisi ratkaisu, joka:

  • Kerää tiedot tehdyistä töistä automaattisesti – voin luopua muistivihkosta
  • Tuottaa tarkat tiedot laskutuksen pohjaksi – jolloin laskutukseni perustuu oikeaan tietoon, ei arvioon.
  • Mittaa tehdyt työt ja siirtoajot
  • Tuottaa tarkat tiedot laskutuksen pohjaksi
  • Näyttää toteutuneet ajolinjat
Image

Agrismart on myös urakoitsijan työkalu, jolla säästetään merkittävästi kustannuksia esimerkiksi koneiden liikeseurannan avulla. Urakoitsija voi mallintaa työtehtävät suoraan kartalle, jolloin työalueelle on helppo navigoida. Työalueelle määritellään omistaja ja kaikki raportointi tapahtuu työalueen omistajan perusteella.

Tehtäväpohjaisessa työnohjauksessa saadaan raportit tehdyistä töistä, sekä käytetyistä tarvikkeista tai kerätystä sadosta. Raportit saa tulostettua, luotua pdf- tai excel-tiedostoksi tai lähetettyä suoraan asiakkaalle sähköpostitse.

Image

Kumppanuus yritysten välillä

AgriSmartissa on mahdollista luoda kumppanuus yritysten välille, joka mahdollistaa työtehtävien osoittamisen kumppanuusyrityksille. Näin esimerkiksi kylvät, lietteen levitykset, puinnit, rehuntekoon tai metsätöihin liittyvät tehtävät jaetaan urakoitsijan AgriSmartiin.

Työalueen rajat siirtyvät tehtävän mukana ja kuittaus näkyy heti asiakkaan AgriSmartissa. Mikäli viljelijän käytössä on myös Agrineuvos, tehtävän kuittaus päätyy suoraan lohkokirjanpitoon.

Työnohjaus

AgriSmart-yritykseen voidaan liittää useita eri käyttäjiä. Tehtäviä voidaan osoittaa työntekijöille tai antaa työntekijöiden itse valita tehtävät, miten vain on työnohjauksen kannalta joustavinta.

Viljelysuunnittelupalvelun tuottajat

Suunnittelija voi tehdä ja hallita asiakkaiden viljelysuunnitelmat Agrineuvoksessa ja siirtää ne suoraan viljelijälle AgriSmartiin. Viljelijä voi kuitata ja muokata suunnitelmassa olevat tehtävät. Tehtävien kuittaukset ja muutokset siirtyvät automaattisesti Agrineuvoksen viljelymuistiinpanoihin. Suunnittelija pystyy myös itse tarkastelemaan mobiilisti omasta AgriSmartistaan asiakkaiden tehtävien edistymistä.


Täsmäviljely

AgriSmart tukee moderneja Isobus-traktoreita ja työkoneita. Voit siirtää työtehtävät (Isobus task) suoraan traktorin näytölle. Työtehtävien siirto tapahtuu Usb-tikulla tai suoraan pilven kautta (Fendt VarioDoc). Mikäli sinulla on täsmäsäätöön kykenevä työkone, sinun on mahdollista myös määrittää täsmäsäätöalueet joiden mukaan traktori säätää esimerkiksi lannoitinta sijainnin perusteella.

Image

video: AgriSmart - siirto traktoriin

AgriSmartin vuosimaksu

48

VUODESSA (ALV 0%)

AgriSmartin henkilökohtainen
käyttöoikeus / vuosi.

Aloita kokeilu

Ajoneuvoseuranta AgriSmarttiin

150 €

VUODESSA (ALV 0%)

Laitteiston hankintahinta 250 € (alv 0%) sisältää tiedonkeruulaitteen, dataliittymän,ulkoisen gps-antennin ja asennustarvikkeet

Ota yhteyttä!

Jos sinulle jäi jotain epäselväksi tai kysyttävää ota yhteyttä ja myyjämme
kartoittavat sinulle sopivan ratkaisun. puh. 017 264 2642 tai