Oma taloustieto hallinnassa - Maatalousneuvos

Kokeile

Kokeile Maatalousneuvosta täysin veloituksetta.

Kokeile veloituksetta!

Pyydä tarjous

Oikean kokonaisuuden kartoittamisessa sinua auttaa Suonentiedon myynti.

Pyydä tarjous

Maatalousneuvosta voi käyttää monenlaisessa ympäristössä – omassa tietokoneessa, lähiverkossa tai Suonentiedon SaaS-palvelussa.

Kirjanpito, ostolaskut, laskutus, pankkiyhteys ja palkanlaskenta

Maatalousneuvos on sähköinen taloushallinto-ohjelmisto, joka mahdollistaa sekä tilitoimiston että yrityksen töiden jakamisen eli yhteiskäytön. Tämä säästää aikaa ja rahaa. Maatalousneuvos kirjanpito-ohjelmalla teet maatalouden ja metsätalouden kirjanpito, tilinpäätös, raportit, verokirjanpidon arvolisäverolaskelmat sekä veroilmoitukset. 

Tilikartasta löydät kaikki maataloudessa, metsätaloudessa ja yksityistaloudessa tarvittavat tilit. Paperisten laskujen ja kuittien sijaan kaikki liiketapahtumat kulkevat järjestelmien välillä ja tallennetaan digitaalisessa muodossa. Maatalousneuvosta on saatavilla sekä työpöytäversiona tai Suonentiedon SaaS-palvelussa.

Kun myynti- ja kululaskut kulkevat sähköisesti, eivät tositteet huku eikä kirjauksia tarvitse tehdä näin moneen kertaan. Voit käsitellä, noutaa ja lähettää kaikki ostolaskut, kuitit, tiliotteet ja myyntilaskut ilman paperille tulostamista tai mapittamista. Kaikki materiaali tallentuu automaattisesti pdf- tai kuvamuodossa myöhempää käyttöä varten.

Maa- ja metsätalouden erityispiirteet on huomioitu Maatalousneuvoksessa kattavasti. Veroilmoitukset ja kausiveroilmoitukset voidaan tulostaa tai lähettää sähköisessä muodossa verottajalle. Verolaskenta auttaa ennakoimaan ja optimoimaan maksettavan veron määrän.

Verokorttien noudot kätevästi sähköisesti. Noudot voit tehdä ympäri vuoden, sekä perusverokortin että muutosverokortin tiedoista.

Tilikartat: Tilikartassa on tilit taseelle ja tuloslaskelmalle, kaikille maatalouden tuotantomuodoille, liitännäiselinkeinoille, metsätaloudelle sekä yksityistaloudelle.  Maatalousneuvoksella voi tehdä myös muiden kuin maatalousyritysten liikekirjanpidot ja verolomakkeet erilaisille yritysmuodoille.

Ohjelmiston moduuleita ovat ostoreskontra, laskutus ja myyntireskontra sekä palkanlaskenta. Lisäominaisuuksia: maatalouskirjanpito Plus, ammatinharjoittajan kirjanpito, liikekirjanpito, laskutus, ostoreskontra ja palkanlaskenta.

Maatalousneuvos Plus: Sisältää laajemmat ominaisuudet kannattavuuden seurantaan: kustannuspaikat, tuloslaskelmat, taseet, kohdekohtaisen poistolaskennan, maatalousosakeyhtiön liikekirjanpito, maataloustulolähteen liiteverolomake sekä maatalousosakeyhtiöllä mahdollisuus käyttää murrettua tilikautta. Huom! SaaS-versio sisältää aina Plus-ominaisuudet. 

SaaS / Tilinpäätösasiakirjat 
Ajantasaisen kirjanpidon avulla yrittäjä välttää suurimman tilinpäätöstyön, kun olennaisin tieto on jo tilinpäätöstasoisesti ohjelmistossa. Tilinpäätösasiakirjat toiminnallisuus mahdollistaa yrityksen tasekirjan kokoamisen. Liitetietoihin annetut tarkennukset siirtyvät tilikauden vaihdossa seuraavan tilikauden tasekirjan pohjatiedoiksi, joita voi tarvittaessa myös muokata. Huom! Tilinpäätösasiakirjat ominaisuus löytyy vain SaaS-kirjanpidosta.

Image

Olet maatilayrittäjä, pienyrittäjä tai tilitoimisto, tuoteperheestämme löytyy paras ratkaisu juuri Sinulle. 

Hämmennystä sähköisen taloushallinnon termeistä? Meillä on opas, joka selventää käsitteitä yksinkertaisesti ja kattavasti. Tutustu tarkemmin tästä linkistä. 


Sähköinen taloushallinto kaikki liiketapahtumat kulkevat järjestelmien välillä ja tallennetaan digitaalisessa muodossa.

Myyntilaskut voit lähettää asiakkaasi sähköpostiin tai sanomanvälityspalveluun välitettäväksi napin painalluksella.


Ostolaskut suoraan ohjelmaan verkkolaskuoperaattorin (Apix) välittämänä.


Maatalousneuvos on saatavana SaaS-pilvipalveluna sekä työpöytäsovelluksena. SaaS-versio sisältää myös Plus-ominaisuudet.


Ostolaskun maksaminen useassa osassa mahdollista. Laskun maksaminen useassa erässä mahdollista Kassaperusteinen yhdenkertaisella ja kahdenkertainen -kirjaustavoilla. 


Sisäinen pankkiyhteys  tehostaa maksuliikenteen hallintaa sillä ostolaskut ja palkat voit lähettää maksuun suoraan ohjelmasta.

Katso lisää sisäisestä pankkiyhteydestä

Ostolaskujen hallinta sähköisillä verkkolaskuilla ja maksatus sisäisellä pankkiyhteydellä

Maatalousneuvoksen nykyaikaisessa ratkaisussa toimittajasi ostolaskut saapuvat suoraan automaattisesti ostoreskontraan. Sinun ei tarvitse tallentaa laskun summia, päivämääriä, eikä vastaanottajan tilinumeroita tai viitteitä, vaan ne löytyvät valmiina sisään tulleesta laskusta.

Sinun tarvitsee vain tarkastaa laskulla olevat tiedot mukana seuraavasta laskun kuvasta ja hyväksyä lasku. Ohjelman sisäinen pankkiyhteys on kätevä. Sen avulla voit lähettää laskut pankkiin maksatukseen ohjelmasta käsin ja varmistua, että veloitus tapahtui tililtä oikein.
Ostoreskontra oppii kirjanpidon tiliöinnin ja kirjaa toimittajan seuraaville laskuille tilit automaattisesti.

Edut sinulle:

 • Kaikki ostolaskut tulevat samasta kanavasta ohjelmaan luotettavasti – olet aina selvillä avointen ja erääntyvien laskujen tilanteesta.

 • Verkkolaskuilla ehkäiset unohtumisesta ja katoamisesta johtuvat maksumuistutukset sekä virheelliset maksatukset, jossa lasku muunnetaan verkkolaskuksi sähköiseen muotoon. Laskulta tulkitaan laskun lähettäjä, laskun nro, viite, eräpäivä, pankkitili ja summa.

 • Laskuja ei tarvitse tallentaa enää ostolaskumappiin, sillä ohjelma arkistoi laskut ja löydät ne helposti ohjelmastasi vuosienkin kuluttua

 • Luotettava ostolaskujen hallinta auttaa suunnittelemaan taloutta ja tehostaa ajan käyttöäsi

 • Kirjanpito pysyy ajan tasalla ja nopeuttaa välitilinpäätöksen tai tilinpäätöksen laatimista

 • Et tarvitse verkkopankkia, vaan voit maksaa laskut suoraan ohjelmasta.

Sanomanvälityspalvelu tehostaa ja automatisoi ostolaskujen käsittelyä

Palvelun avulla saat kaikki ostolaskusi sähköisessä muodossa ostoreskontraan käsiteltäväksi ja arkistoitavaksi kirjanpitoa varten.  Maatalousneuvokseen voidaan liittää sähköinen sanomanvälityspalvelu lisäominaisuus verkkolaskuille ja verkkopalkoille (APIX).

Ostolaskun vastaanotto

Ostolaskun vastaanotto
 • Voit ohjata kaikki ostolaskusi, verkko- ja paperilaskut Apix:n palveluun. Ostolaskut noudetaan Apixin palvelusta täysin automaattisesti tai käyttäjän tekemänä manuaalinoutona. Nouto tehdään eri tavalla työasemakäytössä ja SaaS-palvelussa.

 • Paperiostolaskuille on selkeä osoite Apixin skannauspalveluun, jossa lasku muunnetaan verkkolaskuksi sähköiseen muotoon. Laskulta tulkitaan laskun lähettäjä, laskun nro, viite, eräpäivä, pankkitili ja summa. Laskun kuva liitetään verkkolaskuun.

 • Ostoreskontra tuo automaattisesti sähköisinä lähetetyt sekä muunnetut verkkolaskut ohjelmaan ja tiliöi automaattisesti ne kirjanpidon tileille.

Maatalouskirjanpito

Maatalouskirjanpito sisältää tilikartan, josta löytyy kaikki maataloudessa, metsätaloudessa ja yksityistaloudessa tarvittavat tilit.

Maatalousneuvos kirjanpito-ohjelmalla teet maatalouden ja metsätalouden verokirjanpidon arvolisäverolaskelmat sekä veroilmoitukset. Ohjelma sisältää tilikartan, josta löytyy kaikki maataloudessa, metsätaloudessa ja yksityistaloudessa tarvittavat tilit. Tileillä on valmiina ajan tasalla olevat arvonlisäveroprosentit, jolloin arvonlisävero kirjautuu automaattisesti oikein.

Kirjanpito sisältää useita tositteiden syöttämistä helpottavia automatisoituja toimintoja sekä laajat hakuominaisuudet. Veroilmoitukset ja kausiveroilmoitukset voit tulostaa tai muodostaa niistä sähköisen aineiston verottajalle. Verolaskenta auttaa ennakoimaan ja optimoimaan maksettavan veron määrän.

Image

Laskutus

Maatalousneuvos laskutusohjelma on kätevä maatalouden ja yritystoiminnan laskutukseen. Tuoterekisteriin voit syöttää rajattomasti tuotteita ja antaa niille arvonlisäveroprosentit sekä kirjanpidon myyntitilitiedot valmiiksi.

Asiakkaan tiedot tallentuvat asiakasrekisteriin uutta laskua syöttäessä, joten seuraavalla kerralla asiakastiedot on nopeasti poimittavissa laskulle.

Myyntireskontran avulla seuraat saatavia ja teet tarvittaessa maksumuistutukset. Myyntilaskut ja suoritukset tallentuvat kirjanpidon tositteiksi kertakirjauksella.

Laskutus Plus sisältää laajemmat ominaisuudet vaativampiin käyttötilanteisiin. Siihen voidaan liittää sähköinen sanomanvälitys ja pankkiyhteydet joka mahdollistaa verkkolaskut, verkkopalkat ja pankkien Web Services-yhteydet. Huom! SaaS-palvelu sisältää Plus-ominaisuudet

Sanomanvälityspalvelu (verkkolaskut)

Maatalousneuvokseen voidaan liittää sähköinen sanomanvälityspalvelu lisäominaisuus verkkolaskuille (ja verkkopalkoille /APIX). Sanomanvälityspalvelu ominaisuuden avulla voit lähettää myyntilaskut suoraan Laskutus-ohjelmasta vastaaottajalle ilman erillistä tiedostojen siirtelyä tai laskujen tulostamista kuorittamista ja lähettämistä. Ostolaskut noudetaan Apixin palvelusta automaattisesti tai käyttäjän tekemänä manuaalinoutona. Nouto tehdään eri tavalla työasemakäytössä ja SaaS-palvelussa. SaaS-palvelussa ostolaskut noudetaan järjestelmään kerran vuorokaudessa automaattisesti Apixin palvelusta laskutiedostot kaikkiin yrityksiin, joiden yhteysasetuksissa on sanomanvälityspalvelun tunnukset.

 • Sanomanvälityspalvelu on sähköinen tapa hoitaa myyntilaskujen lähettäminen.

 • Sanomanvälityspalvelu verkkolaskujen osalta tarkoittaa työn säästöä, vaivattomuutta ja luotettavuutta laskujen perille menemisessä.

 • Voit lähettää laskut asiakkaallesi verkkolaskuna ja laskun pdf-kuva seuraa liitteenä..

 • Jos asiakkaasi ei ota vastaan verkkolaskuja, palvelu tulostaa laskut ja postittaa ne puolestasi...

 • Palvelu on toteutettu Apix verkkolaskuvälittäjän tarjoamalla asiakasliittymällä.

Myyntilaskun lähetys

Myyntilaskun lähetys

Palkanlaskenta

Maatalousneuvos palkanlaskenta on kehitetty yhä lisääntyvään maatilatalouden palkkahallintotarpeeseen. 

Palkansaajan tiedoissa on tarkastukset pakollisten tietojen asettamisesta ennen kuin tiedoista pääsee pois ja edelleen palkanlisäykseen. Verokorttien noudot kätevästi sähköisesti. Noudot voit tehdä ympäri vuoden, sekä perusverokortin että muutosverokortin tiedoista.

Perusversio sisältää ominaisuudet pienimuotoiseen palkanlaskennan tarpeeseen. Plus-versio ja moniyritysversiossa on laajemmat ominaisuudet ja tuki tulorekisterin sähköiselle ilmoitustavalle.


Maatalousneuvos ja Deltabit työajanseuranta
Maatalousneuvoksen ja Deltabitin integraatiossa työajanseuranta ja palkanlaskenta toimivat saumattomasti yhdessä. Deltabitin työajanseurantajärjestelmä laskee kirjauksista työehtosopimusten mukaiset työtunnit, liukumat, lisät, ylityöt, lomat ja muut poissaolot. Järjestelmässä onnistuu myös projektituntien laskenta ja lisäksi järjestelmästä löytyy työaikapankki. Deltabitin työaikatiedot saa siirrettyä helposti palkanlaskentaa varten siirtotiedoston avulla. Tällöin työaikakirjaustiedot saadaan myös palkkalaskelmalle valmiiksi. Deltabitin käyttöönotto edellyttää Maatalousneuvos palkanlaskenta plus-ominaisuutta. Lisätietoa: Deltabit työajanseurannasta


Maatalousneuvos palkanlaskennan ominaisuudet (pdf)

Kassone Poiminta ja Suonentiedon palkanlaskenta 

Kassone ja Suonentieto on lyömätön yhdistelmä puhuttaessa marjatilojen arjesta. Ota kerätyt kilot, laatikot, rasiat ja työtunnit talteen. Kassone Poiminta ja Työaika kertoo mitä tilallasi tapahtuu. Saat kaiken tiedon suoraan Suonentiedon palkanlaskentaan eikä työntekijöiden palkanmaksu voi enää helpommaksi muuttua.

Poiminta integroituu suoraan Suonentieto Oy:n palkanlaskenta­ohjelmaan. Suonentieto Oy:n palkkalaskentaan perustetut työntekijät siirtyvät automaattisesti Poiminta-sovellukseen. Vastaavasti Poiminta-sovelluksessa kerätyt tiedot tallentuvat palkkalaskennan päivätapahtumiin, josta ne siirtyvät palkanmaksuperusteiksi.

Lue lisää Kassone Poiminnasta tästä.
Image

WN Lite - talouden analysointi ja raportointipalvelu maatiloille.

Suonentiedon Maatalousneuvos-asiakkaille ilmainen käyttöetu WN Lite-palvelun käyttöön (vuonna 2024).
WN Lite on Wiklisoft Oy:n kehittämä talouden analysointi ja raportointipalvelu maatiloille.

Katso tarkemmin (WN Lite)

Jos sinulle jäi jotain epäselväksi tai kysyttävää ota yhteyttä ja myyjämme kartoittaa sinulle sopivan ratkaisun.
Ota yhteys myyntiimme puh. 017 264 2642 tai

Pyydä tarjous