Maatalousneuvos on maatalouden sähköinen taloushallinto-ohjelma.
Maatalousneuvoksen tuoteperheestä löytyy jokaiselle sopiva ratkaisu. Se sopii viljelijälle/metsänomistajalle, pienyrityksille, eri yhtiömuodoille, yhdistyksille ja tilitoimistoille. Maatalousneuvosta voi käyttää monenlaisessa ympäristössä – omassa tietokoneessa, lähiverkossa tai Suonentiedon SaaS-palvelussa.

SÄHKÖINEN TALOUSHALLINTO

Sähköinen taloushallinto tarkoittaa, että paperisten laskujen ja kuittien sijaan kaikki liiketapahtumat kulkevat järjestelmien välillä ja tallennetaan digitaalisessa muodossa. Järjestelmät juttelevat ja välittävät keskenään suoraan liiketapahtumatietoja ilman erillisiä tiedonsiirto-ohjelmia tai palveluita. Kun tositemateriaali on järjestelmässä digitaalisessa muodossa, voit SaaS-palvelussa käyttää omaa taloustietoasi missä päin maailmaa tahansa ja milloin tahansa.

Voit käsitellä, noutaa ja lähettää kaikki ostolaskut, kuitit, tilitotteet ja myyntilaskut ilman paperille tulostamista tai mapittamista.   Kaikki materiaali tallentuu automaattisesti  pdf- tai kuvamuodossa tietokantaan myöhempää käyttöä varten.

Maatalousneuvokseen voit liittää verkkolaskupalvelun, joka käyttää Apix-verkkolaskuvälittäjän palvelua. Ostolaskujen nouto ja myyntilaskujen lähetys toimivat suoraan ohjelmasta napin painalluksella. Erillisiä tiedostoja ei tarvitse tallentaa ja poimia johonkin toiseen ohjelmaan.

Verkkolaskupalvelun käyttöönotto

Sisäinen pankkiyhteys eli WS-yhteys tehostaa maksuliikenteen hallintaa sillä ostolaskut ja palkat voit lähettää maksuun suoraan ohjelmasta. WS-yhteys helpottaa maksujen käsittelyä ja hallintaa ilman erillistä verkkopankkimak-samista. Tällöin kirjanpito syntyy samalla, kun laskuja maksetaan

Lue lisää sisäisestä pankkiyhteydestä

Ostolaskut

Ostolaskut tulevat suoraan ohjelmaan Apix verkkolaskuoperaattorin välittämänä. WS-yhteydellä voit maksaa laskut suoraan ohjelmasta ilman että tarvitsee kirjautua verkkopankkiin.

Myyntilaskut

Myyntilaskut voit lähettää asiakaasi sähköpostiin tai verkkolaskupalveluun välitettäväksi napin painalluksella.

Käteiskuitit ja muut paperilla olevat tositteet

Voit kuvata kuitit ja tositteet kännykälläsi ja lähettää ne Maatalousneuvos SaaS-palvelua käyttävälle kirjanpitäjällesi.

Pankin sähköinen tiliote suoraan tositteiksi

Kirjanpito Plus-versiossa voit noutaa sähköisen tiliotteen WS-yhteydellä (tai verkkopankista) ja lukea sen suoraan tositteiksi.

Palkkalaskelmat työntekijöidesi sähköpostiin

Lähetä palkkalaskelma suoraan työntekijällesi sähköpostin pdf-liitteenä.

MAATALOUSKIRJANPITO

Maatalouskirjanpidolla teet maa- ja metsätalouden verokirjanpidon, arvolisäverolaskelmat sekä veroilmoitukset.

Lue lisää

LIIKEKIRJANPITO

Nykypäivän maatilat ovat monialayrityksiä, joiden taloushallintotarpeet ovat laajentuneet perinteisestä maatilakirjanpidosta liikekirjanpitoon. Maatalousneuvoksen liikekirjanpidon lisäominaisuudet vastaavat näihin kasvaneisiin tarpeisiin.

Lue lisää

LASKUTUS

Maatalousneuvos laskutusohjelma on kätevä  maatalouden ja yritystoiminnan laskutukseen.

Lue lisää

OSTORESKONTRA

Maatalousneuvos ostoreskontralla maksettavat laskut pysyvät hyvässä järjestyksessä.

Lue lisää

PALKANLASKENTA

Maatalousneuvos palkanlaskenta on kehitetty yhä lisääntyvään maatilatalouden palkkahallintotarpeeseen. Se on Suomen ensimmäinen laadukas ja tosi edullinen palkkahallinto-ohjelmisto maatiloille, ja se soveltuu myös yrityksille, turkistarhoille ja metsäalalle.

Lue lisää

AJOPÄIVÄKIRJA

Ajopäiväkirjalla voit kirjata normaalit ajosi ja päivärahasi, jotka ovat sitten helposti siirrettävissä kirjanpitoosi. Lisäksi voit tehdä ja tulostaa matkalaskuja. Näin saat täyden hyödyn ajoistasi ja verottajakin on tyytyväinen.

SAAS-PALVELU


Maatalousneuvos on saatavana myös pilviversiona (SaaS). SaaS-versiossa on työpöytäversioon verrattuna useita etuja joista on hyötyä isommille yrityksille sekä tilitoimistoille ja heidän asiakkailleen.

Lue lisää SaaS-palvelusta

Anne Idström, TalousMaa Oy, Kiuruvesi

TalousMaa Oy tarjoaa maatiloille talouspalveluita kirjanpidosta maksuvalmiuslaskelmiin. Lisäksi teemme maatilojen yhtiöittämisiä ja tarjoamme taloushallintopalveluita myös osakeyhtiömuotoisille maatiloille.

 

Yhteistyöni Suonentiedon kanssa on kestänyt jo monta vuotta, yhteinen tarinamme alkoi, kun aloin tekemään osakeyhtiömuotoisen maatilan kirjanpitoa Maatalousneuvoksella. Olen käyttänyt alusta asti SaaS-palvelua ja mielestäni se on tosi kätevää, kun pääsen ohjelmaan niin kotoa kuin konttoriltakin. Oman tilitoimiston perustamisen yhteydessä oli sitten luontevaa laajentaa omaa SaaS-lisenssiä.

 

Maatalousneuvoksella tekemisen aloitin aikoinaan ilman minkäänlaista opastusta tai neuvontaa eli ohjelma on niin looginen, että pääsin jyvälle helposti. Toki piti välillä soittaa puhelintukeen ja kysyä neuvoa… On ollut mukavaa, kun puhelinpalvelu on jaksanut neuvoa aina auliisti ja kaikki ongelmatilanteet on saatu ratkaistua!